Cengiz Yavuz, yapılan zammın emeklilerin dertlerine çare olmadığını söylerken, yüzde 30 zammın ilaç katkı payını ödemeye bile yetmediğini savundu.

Yavuz, asgari ücretin altında bir maaş vermenin tüm uluslararası sözleşmelerde insan hakları ihlali olduğunun da altını çizdi.

İşte Yavuz'un açıklamaları:

“Emekli-Sen olarak bütün siyasi partilere taleplerimizi ilettik. Zam, yine asgari ücretin çok altında kaldı. Tek bir gerçek var; DİSK açlık sınırını 13 bin 200 TL açıkladı. Biz yine bu ücretin de çok altında kaldık. Ücretlerimizin en az asgari ücret kadar olmasını istiyoruz.”
“Asgari ücretin altında bir ücret daha verilemez. Bu bütün uluslararası sözleşmelere aykırıdır. İnsan haklarına aykırıdır. TÜİK’in yaptığı belirlemeleri de kabul etmiyoruz. Emekliler ötekileştiriliyor. Açlık ve yoksulluk sınırının altına mahkûm ediliyoruz” 
“Sağlık harcamalarımız ortada. Hepimizin kronik rahatsızlığı var. İlaç kullanıyoruz. Doktora daha sık gidiyoruz. Burada verilen zam, ilaçların katkı payını karşılamaya yetmez. Artık görsün insanlar; emekliler doğalgaz yakamıyor, elektrik kullanamıyor. Havalar soğudu. Zamanımızın büyük bölümünü evde geçirmek zorundayız. Bu zammı biz kabul etmiyoruz”