Her yıl olduğu gibi bu yılda memur ve emeklilerin maaşlarına, temmuz ayında ikinci kez zam yapılacak. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Değerlendirmeler yapılarak 1 Temmuz'da Memur ve emeklilere maaş artışı yapılacak"sözleri üzerine memur ve emekliler ek zam beklentisine yoğunlaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım" dedi.

Memur ve emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?
Temmuz ayında milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarına enflasyon oranına göre zam yapılacak. Enflasyon farkı oluşması durumunda memur maaşlarına bu oran da yansıtılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz aylarda 2022 yılında memur ve memur emeklilerine verilen ilk 6 ay için yüzde 5'lik zammın yüzde 7.5 olarak güncellendiğini açıklamıştı. Bu güncelleme sonrası memurlar, yüzde 30.5 oranında zam almış oldu.

SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ve memur zammı, Haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi verilerinin açıklanmasının ardından belirlenecek.