2023 yılı için emekli ve memur maaşlarına yapılan yüzde 30'luk zammın ardından en düşük emekli maaşı 5.500 TL seviyesine çıktı. 5.500 TL seviyesindeki en düşük emekli maaşına yeni zam haberi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Geçtiğimiz akşam NTV ortak yayınına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 5.500 TL'den  7.500 TL'ye çıkarıldığını açıkladı:

"Bu ekrandan o zaman bunu açıklayayım. Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla bu çalışmayı yaptık. Demek ki açıklamak yine bana kaldı. Şimdi çalışma tamamlanınca ayrıca sunacaklar ama ben bu akşam buradan güzel bir müjdeyi vermiş olayım. O da bunu 7 bin 500 lira olarak inşallah bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlı olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zam açıklamasının ardından gözler, yapılan zammın maaşlara ne zaman yansıyacağına çevrildi.

Konuya ilişkin son açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan geldi. Akbaşoğlu, parti olarak yasal düzenleme için çalışmalara başladıklarını belirtti ve zammın önümüzdeki hafta yasallaşmasını ümit ettiğini söyledi:

 "Biz AK Parti grubu olarak konuyla ilgi ön çalışma yapıyoruz, önümüzdeki hafta yasalaşmasını ümit ediyoruz"