Emeklileri ilgilendiriyor! Bayram ikramiyelerinin yatırılacağı tarih beklenirken temmuz ayı maaş zamları ile birlikte, yılın ilk yarısı için açıklanacak enflasyon oranları da emekli ikramiyelerinde zam beklentisine yol açtı. Ramazan Bayramı’nda zamsız 1100 TL alan emekliler Kurban Bayramı ikramiyelerinin zamlı yatırılıp yatırılmayacağını merak ediyor. Gözler hükümetten yapılacak açıklamalara çevrildi. Peki, Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Emeklinin Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyesine zam geldi mi? İkramiye zamlı mı yatacak? İşte detaylar…

SGK emeklisi, yaşlılık aylığı ve malullük aylığı alanları ilgilendiriyor. Bayram ikramiyeleri için gözler hükümete çevrildi. Emekli ve hak sahiplerine ödenen bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 kez ödeniyor. Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala emeklilerin gözü kulağı hükümetten gelecek ikramiye açıklamasına çevrildi.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

2022 Kurban Bayramı ikramiyeleri, bayramdan önceki hafta ödenecek. Emeklinin bayram ikramiyelerine ilişkin henüz hükümetten bir açıklama gelmedi. Ancak ödemelerin geçtiğimiz yıllarda olduğunu gibi bayramdan önce ödenmesi bekleniyor.


Buna göre, Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi günü başlıyor. Emekliye ikramiyelerinin de 4 Temmuz haftasında ödeneceği tahmin ediliyor.

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM GELDİ Mİ? EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekliler 2022 yılı Ramazan Bayramı’nda 1100 TL bayram ikramiyesi aldı. Temmuz ayında açıklanacak enflasyon oranı ve maaşlara yapılacak zam ile birlikte kamuoyunda ikramiyelerinde de bir değişiklik yapılması beklentisi oluştu.  Henüz hükğmetten bir açıklama gelmedi. Son bilgilere göre emekli bayram ikramiyelerinin 1100 TL olarak  hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor.