2018 senesinden itibaren Ramazan ve Kurban bayramlarında emekli vatandaşlara ödenen bin liralık emekli ikramiyelerinde ilk artış 2022 senesinde uygulanmış ve böylece 100 TL tutarında bir artış yapılarak 1000 TL olarak verilen emekli ikramiyeleri 1.100 TL olacak şekilde verilmeye başlanmıştı.


İlk Zam Eleştirilmişti

100 TL tutarındaki zam, emekli vatandaşları arasında adeta eleştiri yağmuruna tutulurken hükümetin ise seçim yatırımı şeklinde emekli ikramiyelerine zam yapmaya karar verdiği kulislerde konuşulmaya başladı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan yıllık enflasyon verilerinin üzerinden bir zam uygulanmaya hazırlanan yetkililer, yeni yıl içerisinde emekli vatandaşlara ödenecek emekli ikramiyelerinin 2.000 TL olabileceğini duyurdu.

Bayram İkramiyelerine Kimler Faydalanabilir?

SSK ve BAĞ-KUR ile emekli sandığı emeklileri başta olmak üzere şehit yakını ile gaziler ve vazife ile harp malulü aylığı alan erbaşlar ve geçici köy korucuları emekli aylığını almaya hak kazanmıştı. 

Buna göre emekli ikramiyesi Olarak emekli vatandaşlara şimdiye kadar önce 1.000 TL olarak verilmeye başlanan rakam, 100 TL tutarında zam yapılarak 1.100'ye çıkarılmıştır. Buna göre Ramazan Bayramında 100 TL kurban bayramında 1.100 TL olmak üzere toplamda 2200 TL tutarında emeklilik bayram ikramiyesi ödenmektedir. 

Ancak yeni yılın yaklaşması ile beraber enflasyonu verilerinin gerçekliği ortada dururken, 2000 TL tutarında bir emekli Bayram ikramiyesinin Ramazan Bayramında ve 2.000 TL tutarında bir emekli ikramiyesinin ise kurban bayramında verilmesiyle beraber toplamda 4.000 TL tutarında emekli bayram ikramiyesinin emekli vatandaşlara verilmesi gündeme geldi.