Dünyanın en zengin ikinci insanı Elon Musk, geçtiğimiz aylarda sosyal medya platformu Twitter'ı satın almış ve yüzlerce çalışanın işine son vererek çeşitli reformlara girişip yoğun bir çalışma temposunun içine girmişti.
Twitter'ı satın alır almaz bazı güncellemelere giden Elon Musk, yine çok konuşulacak bir yenilik ile gündeme oturdu.

Elon Musk, algoritmayı değiştirdi
Elon Musk, geçtiğimiz günlerde  bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda da kendi tweet'lerinin çok az etkileşim aldığından çalışanlarına şikayetlerde bulunmuştu.
Twitter ekibinde çalışanlar ise Musk'a olan ilginin 2022 Nisan ayından şimdiye değin on kat azaldığına ilişkin bir Google Trends tablosunu gösterdi.
Elon Musk, Twitter algoritmasını kendi lehine değiştirme kararını aldı. Böylece Twitter kullanıcıları, artık Musk'ın yaptığı paylaşımları ana sayfalarında daha çok görebilecekler.
Alınan bilgiye göre Elon Musk, sosyal medya platformunun algoritmasının bu şekilde çalışmasının sağlanması için talimat verdi.

Elon Musk, Twitter'daki görüntülenme ve etkileşimlerinin azalmasını Twitter algoritması ile alakası olup olmadığını anlayabilmek adına birtakım Twitter mühendisini bunu araştırmaları için görev edindirmişti.
100 milyondan fazla takipçisinin olduğunu ancak buna karşın birkaç paylaşımlarında sadece on binlerce görüntülenme alabildiğini belirten Musk, algoritmada değişikliklere giderek böylece kendisini daha çok ön plana çıkartma yönünde adım attı.