Geçtiğimiz gün Nişantaşı City’s’de görüntülenen cemiyet hayatının tanınan simalarından Ahu Uysal, yıllar önce uzaya gidebilmek için bir şirketle anlaştığını ancak şirketin ABD’li milyarder Elon Musk'a satılması üzerine uzay hayalinin suya düştüğünü söyledi.

2014 yılında Hollanda merkezli Space Expedition Cooperation (SXC) firmasının organizasyonu ile uzaya gitmek için başvuru yapan Uysal, Amsterdam ve Fransa' da iki ayrı eğitime katılmış, yer çekimsiz ortamda uçmuştu.  Ancak aldığı eğitimlere rağmen Uysal'ın uzay yolculuğu iptal edilmişti.

Şirketin Elon Musk'a satıldığını belirten Ahu Uysal, şirket ile dava sürecinin devam ettiğini, 100 bin dolarının gittiğini söyledi:

“Şirketi Elon Musk’a satmışlar. Onun firmasıyla mahkemeliğim. 100 bin dolarım gitti. Bu zamanda 100 bin dolar az mı? Beni uzayla ilgili çalışmalara da yollamışlardı. Yer çekimi olmayan ortamlarda uçaklarda gezmiştim.Paramla rezil oldum. Ya paramı verecekler ya da uzaya gönderecekler. Ama ben uzaya gitmeye razıyım. Mars’a kalmak üzere bile giderim. Pek normal değilim.''