Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı'nda artık aile desteğine başvurular da kapsam altına alındı. Ödemeler hak sahiplerine aylık olarak yapılmaya başlandı. Elektrik Tüketim Desteği başvuru şartları araştırılıyor.

Sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı'nda artık aile desteğine başvurular da kapsam altına alındı. Ödemeler hak sahiplerine aylık olarak yapılıyor. Başvurusu onaylanan vatandaşların kimlik kartı ile elektrik faturası ptt şubelerine gitmesi yeterli olacaktır .

ELEKTRİK YARDIMI NASIL ALINIR, BAŞVURU YAPILIR?

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir. Düzenli sosyal yardım/2022 sayılı yasa kapsamında aylık almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden hanelerin sistem üzerinde aylık  tüketim oranına göre belirlenir 

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ ÖDEMESİ NE ZAMAN VE ÖDEME TUTARI NASİL OLACAK ? 

Ödemeler aylık yapılmakta olup ETD programı kapsamında;


   1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat,


    3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat,


    4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat,


    5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutar kadar aylık destek verilmektedir.

Elektrik tüketim desteğinden kimler yararlanabilir ?

Sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik kanunu ve 2022 sayılı 65 yaşını doldurmuş muhtaç , güçsüz ve kimsesiz türk vatandaşlarına , eşi vefat eden kadınlara , muhtaç asker ailelerine , öksüz yetim asker çoçuklarına , şartlı sağlık yardım program dahilinde olan aileler elektrik desteğinden faydalanabilirler .

Elektrik Tüketim Desteği başvuru şartları araştırılıyor. Sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı'nda artık aile desteğine başvurular da kapsam altına alındı. Ödemeler hak sahiplerine aylık olarak yapılıyor. Başvurusu onaylanan vatandaşların