Elazığ EBS 1 nolu şubede Değişimi Hareketi salona damgasını vurdu. 400 kişilik salonun dolup taştığı delege tanıtım toplantısında Atilla Yılmaz öncülüğündeki Elazığ EBS 1 nolu şube Değişim Hareketi adeta gövde gösterisi yaptı. Şube tarihinde ilk defa böyle bir kalabalığa tanıklık edildi. Elazığ EBS 1 nolu şube yönetiminin arkasında olduğunu her fırsatta belli eden Ali Yalçın ve Ramazan Çakırcı son bir yıl içinde mevcut yönetime destek için birkaç kez şehri ziyaret etmiş, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı da Elazığ'a gelerek yine Genişletilmiş İl Divan Toplantısı gerçekleştirmişti. Bu ziyaretler üyeler arasında "Genel Merkez her koşulda kendisine biat ve itaat eden başarısız il yönetimlerini koruyarak bir bakıma kendini garantiye almaya çalışıyor" yorumlarına neden olmuştu.
Öyle anlaşılıyor ki şube yönetimlerinde mevcut yönetimlere karşı sandıkta değişimden yana ortaya koyulacak irade Ali Yalçın ve ekibinin de geleceğini belirleyecek.
Elazığ EBS 1 nolu şubede delege seçiminin Değişim Hareketinin zaferiyle sonuçlanacağına kesin gözüyle bakılıyor. 
Özellikle mevcut yönetimin iki dönem üst üste promosyon anlaşmasını komik bir rakama imzalaması (2021-2022-2023 toplam üç yıl için 1650 TL), toplu sözleşme rakamları karşısında genel merkez paralelinde hareket ederek buçuk zamları sineye çekmesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Kariyer Basamakları Sınavının bu haliyle yasalaşması karşısında sessiz kalması, yönetici atamalarında adaletsiz tutumu, seçim sürecine girilen bu dönemde seçim harcamalarını üyelerin sendikaya ödediği aidat paralarından karşıladığı iddiası, mevcut başkanın sendikal sorumluluk ve kamu çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarını savunmak yerine sadakat gösteren üyelere makam, mevki çabasına girmesi, siyasi ve sosyal konularla meşgul olup sendikal yetkinin hakkını vermediği gibi iddialar mevcut yönetimin üyeler nezdinde tamamen gözden çıkarılmasına sebep olduğu ifade ediliyor. 
Şube yönetimlerindeki değişimin Ali Yalçın ve yönetimine karşı yeni oluşumların da ortaya çıkacağının habercisi olacağı da yüksek sesle dillendirilmeye başlanmış bulunuyor. 
Elazığ EBS Değişim Hareketinin delege tanıtım programı “81 il de genel merkez yönetimine karşı örgütlenmelerin fitili ateşlendi” şeklinde yorumlanıyor.