İBB'nin Yenikapı'daki merkezinde Kahramanmaraş merkezli depremler için toplanan yardımları inceleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, evinin depreme dayanıklı olup olmadığını analiz ettirmek isteyen vatandaşlara destek olunması için devrede olduklarını belirtti.

Ekrem İmamoğlu yaklaşık 2 yıldır acil tespit konusunda çalışmalarının sürdüğünü ve 11 ilçede ciddi anlamda yol aldıklarını ifade ederek, "Acı bir durumu söyleyeyim, daha önce sahada yaptığımız acil tespit çalışmalarında evlerin yüzde 40'ına sokulmadık. Şimdi tabii herkes çağırıyor. Bir anda on binlerce binaya cevap veremeyebiliriz" diye konuştu.

Ayrıca İmamoğlu, son zamanlarda uzmanlardan peş peşe gelen İstanbul depremi için uyarılar doğrultusunda bir çalışma gerçekleştirileceği, yol haritası için de çalışmaların öncesinde bir toplantı yapılacağını ancak kendisinin söz konusu toplantıya davet edilmediği şeklindeki iddialara tepki gösterdi:

Ekrem İmamoğlu, "Efendim 'Ekrem İmamoğlu toplantıya giremeyecekmiş' falan… O kapıyı devirir gireriz içeri" ifadelerini kullandı.