CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elazığ’da İBB’nin yaptırdığı Elazığ Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaatı’nın temel atma törenine katıldı. İsmi sürekli cumhurbaşkanı adayları arasında zikredilen Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Ekrem İmamoğlu'nun, okulu Kılıçdaroğlu'nun okuduğu şehre yaptırdıklarını ifade etmesi dikkat çekti. İmamoğlu şöyle konuştu:

Genel Başkanımızın okuduğu şehre...
"Elazığ’da Gazi’nin yanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini taşıyan bir meslek lisesinin temelini atmak büyük bir gurur" dilen Ekrem İmamoğlu, "O bakımdan nitelikli bir projeyi, ismine yakışır, bir de Genel Başkanımızın liseyi okuduğu şehre bir okulu yapma arzusu ile yola çıktık. 24 derslik, mesleki atölyeleri var, 30’u aşkın laboratuvarları var. Konferans salonundan diğer dersliklerine varıncaya kadar, çok amaçlı bir spor salonu ve açık spor sahaları var."

Yarın ülkenin başındasınız...
Kemal Kılıçdaroğlu'na övgülerini sürdüren Ekrem İmamoğlu, "Sizin önderliğinizde çok büyük bir mücadele yürüyor şu anda. Altılı Masa ve oradan doğacak olan yeni iktidar günleri. (...) Siz bugün ana muhalefet liderisiniz, yarın bu ülkenin başındasınız. Bugün bu ülkenin başında olan insan yarın bu ülkenin muhalefeti olacak. (...) Genel Başkanım bir kez daha gelip bu okulu açacağız. Sizlerle beraber geldiğimizde eminim ki siz bütün muhalefeti davet edersiniz buraya, öyle tahmin ediyorum.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan, Ekrem İmamoğlu davası hakimine tehdit
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da, Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davaya bakan hakimler ile HSK'ya yüklendi. İşte Kılıçdaroğlu'nun o sözleri:
- Adaletin olmadığı yerde hukuk olmaz insan hakları olmaz. Ama siz adalet dağıtan kişiyi eğer yönlendiriyorsanız vicdani kararına göre değil de talimatıma göre karar versin diyorsanız adaleti yok ediyorsunuz demektir.
- Şimdi önlerinde büyük bir engel var. Nedir? İBB Başkanı İmamoğlu. Nasıl yetkilerini ellerinden alırız? Bütün çaba bunun üzerine kurulu. Hakimi değiştiriyor, ceza verecek bir hakim getiriyorlar.
- Buradan o hakime sesleniyorum; yargı için yüz karası olmak istemiyorsan hukukun üstünlüğüne göre karar vereceksin, Saray'ın talimatına göre değil...
- Bu konuda uzman raporu da var ama o hakimi değiştirdiler. HSK'da görevli olanlara sesleniyorum size söylenmeyen bir sözü kimin talimatıyla bu söz bize söylendi diye üstlendiniz?
- Ben sizin meşrebinizi adaletsizliğinizi gayet iyi biliyorum. Aynı zarfın içine 4 tane oy pusulası koyacaksın efendim biri doğru değil üçü doğru. Nereden biliyorsun?
- Onlara dedim ki bunları yapanlar hakim değil çetedir. Sultanın sofrasında oturanın fetvasına güvenilmez.