14 Mayıs'ın geride kalmasının ardından seçim gecesi tartışılmaya devam ediyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 14 Mayıs gecesi ekranlar karşısında yaptıkları açıklamalar siyaset gündeminde hala tartışılıyor. Bu tarışmalara geçtiğimiz gün özel bir televizyon kanalına konuk olan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin de katıldı.

Bakan Tunç'tan DEM Parti'ye Uyarı! Teröre Aranıza Mesafe Koyun Yoksa... Bakan Tunç'tan DEM Parti'ye Uyarı! Teröre Aranıza Mesafe Koyun Yoksa...

Şahin, ilk turda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda seçimleri kazanamayacağını bildiklerini ancak ilk turda seçimleri kazanacakmış gibi bir algının satın alındığını şu sözlerle açıkladı:

 "İlk turda Kemal Bey'in kazanamayacağını CHP'li dostlarımız dahil hepimiz biliyorduk. Bu olumlu havadan etkilenerek sanki ilk turda bu iş bitecekmiş gibi bir algı satın alındı. Bu son derece yanlıştı. Bu somut verilerle ikinci tura kalan bir seçimdi. Ben de CHP Genel Merkezindeydim saat sekiz itibari ile sonuçlar üç aşağı beş yukarı belliydi." 

EKREM İMAMOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

DEVA Parti'li Şahin'in sözlerinin ardından Sözcü TV'ye konuk olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu açıklamalarda bulundu: 

 "O arkadaş o yanlış bir laf etti ki... Ne söylediği doğru ne zamanı doğru. 19.40'da ben açıklama yapıyorum yüzde 20 veriler var ekranlar önümde, hatta Türkiye Gönüllülerinden veriler de önümde. O da yüzde 14-15'ten geliyor. Heralde o, o sırada eski anketleri mi karıştırıyordu anlamış değilim. Ne söylediği doğru, ne zamanı doğru, ne ittifak ruhuna uyar, ne bir takımdaşlığa uyar. Önce bunları ölçsün biçsin öyle konuşsun."