Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, firmanın ülke ekonomisine katkısı, üretim faaliyetleri, Ar-Ge çalışmaları ve yatırım planlarıyla ilgili bilgi aldıktan sonra tesisleri gezdi. Bakan Varank'a Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da eşlik etti.

- "Firmanın 2023'e kadar yeni bir 'yerlileşme' hedefi var"

Bakan Varank, Türkiye'nin üretimde çok güçlü ve rekabetçi bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Global firmaların Türkiye'deki fabrikaları, dünyayla kıyaslandığında oldukça verimli bir şekilde çalışabiliyor. Bugün yaptığımız ziyarette deterjan, çocuk bezi ve birçok kişisel hijyen alanında firmanın yeni geliştirdiği ürünleri gördük. Bunları nasıl ihraç edecekleriyle ilgili planlarını dinledik ve önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yapmak istedikleri yatırımları beraberce değerlendirdik." diye konuştu.

Firmanın 2023'e kadar yeni bir yerlileşme hedefi olduğuna dikkati çeken Varank, "30 milyon dolarlık ürünü, yani şu anda ithal ettiği ürünü yerli tedarikçilerden almak üzere bir plan yapmışlar. 2023'e kadar o plan uygulamaya geçerse cari açığın azaltılmasına da katkı sağlamış olacaklar." dedi.

- Son 10 yılda çeyrek milyar dolarlık yatırım



Turnaoğlu, şirket olarak önemli bir ihracat performansları bulunduğunu dile getirerek, "Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, kağıt kategorisinde 9 yıldır, deterjan kategorisinde de 5 yıldır ihracat lideriyiz. Bu ihracat gücümüzü arttırmak için son 10 yılda 238 milyon dolar yatırım yaptık. Memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki 2020'nin ilk 7 ayı itibarıyla da ihracatımızı yüzde 20 artırdık. Hatta mart-nisan aylarında yakaladığımız ihracat oranları, 33 yıllık tarihimizin en yüksek rakamı oldu. Buradaki üretimin yaklaşık yüzde 40'ını ihraç edebildik." değerlendirmesinde bulundu.

- "Küresel tedarik zincirine yerli oyuncular katıyoruz"

Şirket olarak öz yeterlilik, yerlileştirme faaliyetleri ile küresel tedarik zincirine yerli oyuncular kattıklarını belirten Turnaoğlu, şöyle devam etti:

Ayrıca söz konusu merkezin Orta Asya, Afrika bölgesinde önemli bir yerel ihtiyaca cevap verme amacıyla kurulan bir geliştirme merkezi olduğunu vurgulayan Turnaoğlu, şunları kaydetti: