İZMİR (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'nin (Dicle EDAŞ), yaklaşık 7 bin çalışanına temel İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi verdiği bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, hizmet verdiği alan "çok tehlikeli iş kolu" kategorisinde olan Dicle EDAŞ'ın tüm çalışanlarına her yıl düzenli olarak temel İSG eğitimleri verdiği anımsatıldı.

Bu yıl İSG uzmanlarının saha gözlemlerinden tespit edilen hususların da göz önüne alındığı belirtilen açıklamada, eğitim konularının temel ilk yardım, hijyen, temel iş sağlığı ve güvenliği, ergonomi ve kişisel koruyucu donanımların kullanım prensipleri olarak belirlendiği ve İSG eğitimleri öncesinde iş yeri hekimleri tarafından çalışanlara yeni tip koronavirüs (COVİD-19) ve korunma yolları hakkında da bilgiler verildiği kaydedildi.

Açıklamada, 6 ilde eş zamanlı olarak başlatılan eğitimlerin Diyarbakır ayağını Dicle EDAŞ Genel Müdürü Yaşar Arvas, Müşteri Saha Yönetimi Başkanı Avni Doğan, İl Müdürü Uğur Yaka ve diğer yetkililerin de izlediği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arvas, İSG konusunun şirket yönetiminin en öncelikli konularından olduğunu kaydetti.

Her çalışanın kendisine, ailesine ve çalışma arkadaşlarına karşı sorumlu olduğunu vurgulayan Arvas, "Evlerimizdeki huzurun anahtarı, iş yerimizdeki güvenliğimizdir. Gerek bu eğitimlerde, gerekse basılı, görsel materyaller vasıtasıyla paylaştığımız iş güvenliği süreç ve standartlarının kağıt üzerinde kalmaması gerek. Bu süreçleri ve standartları öğrenmeli, benimsemeli ve sürekli eğitimler, pratiklerle uygulamada kalıcı hale getirmeliyiz. Kendi tecrübemiz ve özgüvenimiz, bu süreç ve standartları görmezden gelmemize yol açmamalı." ifadelerini kullandı.