14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürerken, dün akşam konuk olduğu programda önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer verilmeyen "Türkiye ekonomi modeli" programının bundan sonraki süreçte devam edip etmeyeceğine yönelik net konuştu.

TRT’de katıldığı programda önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun şu anda yüksek olduğunu altını çizerek, bundan sonra enflasyonun daha da düşeceğini söyledi:

“Ama çok daha yüksekti, buralara kadar indi ve daha da inecek. Çünkü bizim için önemli olan düşük faiz, yüksek enflasyon değil. Düşük faizle yüksek yatırım. Bunu başarmamız lazım”

Türkiye Ekonomi Modeli

Türkiye Ekonomi modelinden geri dönüş olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu model ile dünyaya örnek olacaklarını vurguladı:

“Dünyada herkes kendine göre bir modelinden bahsediyor. Biz de ‘Türkiye Modeli’ diyoruz. Türkiye Modeli’yle biz de dünyada örnek olacağız. Bunu görecekler” 

Faizin Düşürülmesi

Kırmızı bültenle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov yakalandı Kırmızı bültenle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov yakalandı

Faizin düşürülmesine yönelik eleştirilere de Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözlerle yanıt verdi:

 “Faizi düşüreceğiz ve düşürdük. Ne oldu? Battık mı? Dünyada hâlâ herkes faizi yükseltiyor. Biz faizi düşürdük, düşürüyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde yatırım, istihdam, üretim, cari fazlaya dayalı büyüme başlıklarına odaklandıklarının altını çizerek, “Bunu da inşallah 14 Mayıs’tan sonraki süreçte başarılı bir şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.