Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Buğday alım fiyatlarının açıklanması sonrasında un fiyatlarında artış yaşanması ve bu da ekmeğe yüzde 33 ila 40 arasında zam beklentisini oluşturdu. Ayrıca makarna fiyatlarında da yüzde 15'lik bir zam beklentisi oluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekmeklik buğdayda ton başına 8,250 TL fiyat açıklaması ve çiftçilere ton başına bin TL destek verileceği söylemesi, yeni zamların beklentisini artırmıştır. İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve İstanbul Fırıncılar Odası yetkililerine göre, bu gelişme sonrasında un fiyatlarında çuval başına bir günde 100 TL zam yapılmış ve 50 kiloluk unun fiyatı 490 TL'den 595 TL'ye yükselmiştir. Bu durumun ilerleyen günlerde marketlerdeki un fiyatlarına da yansıyabileceği belirtildi.

Fenerbahçe'den Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı kararı: Ligden çekilme kararı konuşulacak Fenerbahçe'den Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı kararı: Ligden çekilme kararı konuşulacak

İstanbul'daki fırıncılar, İTO ve Esnaf Odası'na bağlı olarak, ekmek fiyatlarına yüzde 33 ila 40 arasında bir zam talebiyle çalışmalara başlamışlardır. Şu an için resmi bir zam talebi bulunmasa da, en geç Temmuz ortalarında ilgili meclislere ve esnaf odasına yeni zam taleplerini sunacaklarını ifade etmektedirler. Fırıncılar, 200 gram ekmeğin 5 TL'den 7 TL'ye, 240 gram ekmeğin ise 6 TL'den 8 TL'ye yükseltilmesini isteyeceklerdir.

Makarna sektöründe de durum benzerdir. Buğday alım fiyatlarındaki artış, sanayicilerin giderlerinde yüzde 15'lik bir artışa neden olmuştur. Yaklaşık 1-2 ay içinde alınması beklenen bir kararla, ülke genelinde 12 TL'den başlayan bir paket makarna fiyatı 13.8 TL'ye yükselecektir.