Emniyet Genel Müdürlüğü 96 kadrolu personel alım ilanı yayımladı. Başvurularda KPSS puan şartı aranıyor. İzmir, İstanbul ve Manisa'nın içinde olduğu farklı şehirlerden alım yapılacak. İşte başvuru detayları!

Kadrlu Personel Alımı için Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı şehirlerde Kamu personeli Alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanmış olan ilan ile EGM 96 kişilik boş kadro ile Kadrolu Hizmetli Alımı Yapılacak. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. madesindeki nitelikler kapsamında olmak üzere ve KPSS puanı ile Kamu Personeli Alımı yapılacak. Adaylardan aranacak başvuru şartları nedir? Başvurular Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak? İlan detaylarını sizlerle paylaşıyoruz

96 HİZMETLİ ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü 96 kişilik kadro ile merkez ve Taşra teşkilatındakş eksiklii karşılamak üzere , Ankara, Antalya, Balıkesir, Hakkari, İstanbul, İzmir, Manisa, Niğde, Samsun, Sivas, Şırnak ve Van illerinde alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamındaki şartlar aranacak. Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olablecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

KPSS: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunu adaylar içerisinden KPSSp94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Sağlık Şartı: Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

Eğitim Şartı: Herhangi bir ortaöğretim programından mezun olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

EGM kadrolu hizmetli alımı başvuru süreci 13 Kasım 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 19 Kasım 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, başvurularını E-Devlet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden yapabilecek; şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU​​​​​​