Yetkili sendika Eğitim Bir-Sen’e (EBS) göre öğretmen maaşları bizim bildiğimizden(aldığımızdan) fazla.

EBS’li başkan Talat Yavuz tarafından yayımlanan çizelgeye göre en az alan öğretmen 12.255,44TL en çok alan ise 21.896,46TL.

–      Tüm öğretmenlerin ek ders ücreti yoktur. Çıplak maaşa bakmalısınız EBS yetkilileri.

EBS’li başkan uzman öğretmenliğe de Ekim  2022 itibariyle 1.342 TL ek ödeme vermiş. Hatta 4.300TL alan başöğretmen var.

–      Ekim 2022 itibariyle uzman öğretmenlik ek ödemesi 633 TL. Buçuğu da var onu söylemeyeyim.

–      Nereden buldunuz 1342, 4300,1939 rakamlarını?

Size göre herkes ek ders alıyor. Herkes kurs açıyor. O da yetmedi anasınıfı müdürü de var listede.

–      Biraz alana dönün anasınıfının müdürü olmaz, anaokulu müdür olur.

Biz sarı dedikçe sararıyorlar, hiç kızardıkları yok maşallah(!)…

Tabii buradan hareketle; kendileri istedikleri gibi, bir çok öğretmenin hakkını gasp ederek atadıkları okul müdürü ve şube müdürlerinin az aldığını da söylüyor. Hani eski bakan  Hüseyin Çelik’in özellikle 2009’da giderayak atadığı okul müdürleri için kullandığı 76. Madde vardı ya işte o maddeyi şimdi Bakan Mahmut Özer şube müdürlüğü için kullanıyor. Öğretmenler şube müdürü olmak için görevde yükselme sınavı beklerken bakan, olmayan kadrolara bile bakan onayıyla atamalar yapıyor.

2009’da Eğitim-İş dahil bir çok sendika gibi Türk Eğitim Sen (TES)’de bu atamalara karşı çıkarken bu kez TES karşı çıkmıyor, hatta hiç sesi çıkmıyor çünkü 1 sana 2 bana paylaşıyorlar kadroları. Hal böyle olunca EBS için de bunların maaşı daha önemli oluveriyor.

Kimsenin maaşında gözümüz yok. Bu tablo bile geçinmeye yeterli değil. Bende isterim daha yeni göreve başlayan öğretmenimizin yoksulluk sınırının çok üzerinde ücret almasını. Bu rakamlar bile o sınırın altında.

Lakin yetkili olan ama etkisi iktidarın talimatıyla sınırlı sendika algı yaratıyor. Üstelik tüm ülkeye bizi rezil ediyorlar. Yaptıkları açıklama ile tüm öğretmenlerin bu maaşı aldığı algısı yaratıyorlar.

EBS’nin tablosunu yayımlayarak tabloyu görücüye çıkaracak olursak;

1-1024x490

Şimdi de Ekim2022 maaş bordromu paylaşayım. Evet 26 yıllık öğretmenim kadro derecem ¼ ve aldığım maaş net 11.593,62 TL

2-1024x444

Şimdi de yukarıdaki tabloyu yayımlayan başkan Yavuz’a soralım.

1-   Sayın Yavuz lütfen yüreğiniz yetiyorsa, samimiyetiniz varsa EBS şube  başkanlarınızın maaş bordrosunu paylaşır mısınız?

2-   Hatta Buçuk Ali başkanınızın maaş bordrosunu da paylaşın.

3-   Eğitim-İş başkanlarını mı sordunuz? Yukarıdaki bordro bana ait ve 5 yıl Merkez Yönetimde yer aldım. Aldığım maaş aynı idi yani öğretmenlik maaşı.

4-   Eğitim-İş Genel Başkanı mı ne alıyor? O da öğretmen maaşı alıyor. Biz yöneticisi zengin olan değil emekçileri ile eşdeğer olan bir sendikayız. O nedenle rengimiz sarı değil.

Bu arada yetkili sendika olduğunuzu unuttunuz sanırım. Toplu sözleşmede imzayı atan sizsiniz hatırlatayım. Bu sizin son yetki döneminiz olur inşallah…