Kamudanhaber.net sitemizde yayınlanan ''EĞİTİMSEN PKK'DAN AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENLERİN KİM OLDUĞUNU BİLİYOR MU ?'' haberinde Eğitimsen'e sorular yöneltmiştik, o Sorulara Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından cevap geldi...

Eğitim Sen'in cevabını Yayınlıyoruz....

Hükümete yakınlıktan da öte “iç içe” oldukları herkes tarafından bilinen “kamudanhaber.net” sitesinde 09 Eylül 2016 tarihinde aşağıdaki haber yayınlanmış, açığa alma uygulamasına neden tepki gösterdiğimizi yanıtlarsak sayfalarından yayınlayacaklarını duyurmuşlardır.

Sitede “Milli Eğitim Bakanlığı 11.500 öğretmeni PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle açığa aldı. Sendikalar içerisinden tek tepki Eğitimsen’den geldi.” ve  “Eğitim Sen Neden Tepki Gösterdi?” ifadeleriyle verilen ve dilbilgisi kurallarını katleden “özel haberdeki” tüm soruları yanıtlayacağız.

Soru  1: “PKK ile ilişkisi olan öğretmenler Eğitimsen Üyesi mi ?”

Öncelikle sendikamızın adı “Eğitimsen” değil “Eğitim Sen”dir. Eğitim Sen’in adını anarken dahi dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu isim, sizin küçük kurnazlıklarınızla lekelenebilecek bir isim değildir. Gelelim sorunuza!

Sorunuzun içerisinde, açığa alınan eğitim emekçilerini, kendi zihin dünyanızda yargıladığınız açıkça görülmektedir. Ancak bilmelisiniz ki tüm sorunlu yanlarına rağmen hukuk, sizin siyasal fantezilerinize göre işlememektedir. Üzülmeyin! Fantezilerinizin değer görebileceği rejimler insanlık tarihinin çok eski bir döneminde var olmuştur. Böylesi rejimleri arzuluyor olabilirsiniz ama Eğitim Sen var oldukça bu hevesten vazgeçmenizi öneririz!

Peki, açığa alınan eğitim emekçileri Eğitim Sen üyesi mi? Hepsi olmasa da çoğunluğu sendikamız üyesidir. Peki, kimdir Eğitim Sen üyesi? Eğitim Sen üyesi, evrensel hukuk ilkeleri çerçevesinde hareket eden, emek, demokrasi ve barış mücadelesinden asla taviz vermeyen, eşit yurttaşlığı savunan, herkesin nitelikli, laik, bilimsel, anadilinde eğitim hakkı için sözünü sakınmadan söyleyen, yandaşlığı değil yoldaşlığı ilke edinen insanlardır. Bu nedenle öğrencilerine, topluma yalan söylemektense, dokuz köyden kovulmayı göze almış kişilerdir!

Soru 2 : “PKK ile ilişkisi olduğu için açığa alınan 11.500 öğretmenin sendikal dağılımı nedir?”

Sendikal dağılımlara dair çeşitli bilgiler basında ve sosyal medyada dolaşmaktadır. Ancak üye sayımızı kesinleştirmeden kesin rakamlar ifade etmek ilkesel olarak doğru olmayacaktır. Ama sorunuzdaki en fazla üye Eğitim Sen’den iması doğrudur. Açığa alınanların 6 sendikanın üyeleri (Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Özgür Eğitim Sen ve Aktif Eğitim Sen) ve sendikasızların olduğu bizzat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ifade edilmiştir.

Soru 3: “Eğitimsen, terör örgütü PKK’ya hizmet ettiği için açığa alınan öğretmenlere neden sahip çıkıyor?”

Farkındaysanız “PKK’ya hizmet ettiği için” ifadesini kullanıyorsunuz. Elinizde bu kadar net konuşmanıza neden olan herhangi bir mahkeme kararı bulunmakta mıdır? Hangi hakla bu yargıdan kesin olarak bahsedebiliyor ve açığa alınanların kişilik haklarını yok sayabiliyorsunuz? Yoksa, savcılar yerine siz mi görevlendirildiniz? Neyse, sorunuza gelelim!

Açığa almaların asıl gerekçesinin yasal sendikal faaliyetlerimiz olduğu görülecektir. Bu durum er ya da geç ortaya çıkacaktır. Sendikamız üyelerini yalan haber ve iftiralarla hedef göstermenin ağır bir suç olduğu unutulmamalıdır!

Ayrıca, Eğitim Sen hükümetlerin çıkarlarına ya da sendika yöneticilerinin kişisel ikballerine göre hareket etmez! Başta üyeleri olmak üzere tüm eğitim ve bilim emekçilerinin çıkarlarına,  halka hizmet eder. Bu nedenle 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkmış ama sonrasındaki sürecin evrensel hukuk normlarına göre yürütülmesini ısrarla savunmuştur. Belki küçük dünyalarınız, çıkar ilişkileriniz olabilir, bu nedenle bizi anlamakta zorlanabilirsiniz. Ama unutmayın ki Eğitim Sen başkaları gibi değildir! Kendi hukuku dışında, asla üyelerine ve emekçilere sırtını dönmez! Kanmaz, kandırılmaz! Sorumluluğu olduğunda üyelerine hesap vermeyi ötelemez! Sendikal faaliyetlerinin suç sayılmasına, tehditlere, baskılara boyun eğmez! Bir üyesi dahi hukuksuzluğa maruz kalsa, onun hakkını korumak için çabalar. Başkaları gibi hukuksuzluktan nemalanmak, Eğitim Sen’in fıtratında yoktur! Bu nedenle, 15 Temmuz sonrasında, hukuksuzluklar ayyuka çıkmışken oturup beklemez! Çünkü her bir Eğitim Sen üyesi, çocuklarına ve öğrencilerine onurlu ve aydınlık bir Türkiye bırakacağının sözünü vermiştir. Bizleri bu sözümüzden döndürmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir!

Bizim de sorularımız var!

Madem sorularınızı yanıtladık, şimdi biz de size birkaç soru sormak istiyoruz! Yanıt vermeyebilirsiniz, nedenini anlarız! Ama olur ya yanıtlarsanız diyerek sorularımızı aşağıda iletiyoruz:

“kamudanhaber.net” adlı sitenizin finansmanı ya da maddi desteği konusunda herhangi bir sendikadan ya da konfederasyondan destek gördünüz mü, görüyor musunuz?

Birçok haberde olduğu gibi MEB yayınlamadan açığa alma haberini yayınladınız! Hangi bürokratlardan ya da kişilerden bu bilgiyi edindiniz? Bilgi akışınızın olduğu kişiler herhangi bir sendikaya üye mi? Bu ilişkiyi “hizmet sendikacılığı” kapsamında mı değerlendirmeliyiz?

Ankara’da daha önce “yolsuzluk” vb. gerekçelerle görevden alınan Milli Eğitim bürokratları içerisinde sitenizin sahibi, finansörü vb. konumunda bulunmuş ya da hala bulunan kişiler var mıdır?

Belli ki eğitimin ve eğitim emekçilerinin sorunlarını çok önemsiyor görünmek istiyorsunuz. Acaba içerisinde “terör”, “hükümet”, “….. Sen” geçirmeden ve “laf ebeliği” yapmadan eğitimin, öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin gerçek sorunlarına dair kaç cümle kurabilirsiniz?
Siz de geçmişte kandırıldığınızı, kandırılarak yayın yaptığınızı düşünüyor musunuz?