Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla ilgili “Önümüzdeki süreçte kanun çekilmezse üretimden gelen gücümüzü kullanarak okullarımızda iş yerlerimizde ve grev sürecini de başlatacağımızı buradan ilan etmek isterim" dedi.

Ankara'da basın açıklaması yapmak isteyen özel okul öğretmenlerine yönelik polis şiddetini kınayan Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'okulların ihtiyaçlarını karşılamak için gönderdik' dediği miktarın okulların bir aylık ihtiyacını bile karşılamaktan uzak olduğuna dikkat çekti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Özbay, Öğretmenlik Meslek Kanunu, Ankara’da öğretmenlerin uğradıkları polis şiddeti ve eğitimde yaşanan sorunlar hakkında şöyle konuştu: 

"Yeni eğitim öğretim dönemine Öğretmenlik Meslek Kanunu gündemde bir şekilde başlıyoruz. Öğretmenliğin mesleki onurunu zedeleyen, eğitimin bileşenlerine danışılmadan hazırlanmış bir kanundan bahsediyoruz. Üniversiteden mezuniyetleri itibariyle uzman olan öğretmenleri mesleğini yaparken yeniden bir sınava tabi tutup bu sınavda da aldığı puana göre kendi içerisinde kategorize etmeyi ayrıştırmayı barındırıyor.

Bu sözde kanun yalnızca öğretmenleri ayrıştırmakla kalmayacak aynı zamanda öğrencilerimizi ve velililerimizi de ayrıştıracak. Biz öğretmenin geleceğe umutla bakışını, manevi huzurunu zedeleyen bu kanuna karşı bir dizi eylemlilik süreci başlatıyoruz. 9 Eylül’de bütün çabalarımıza rağmen anlamayan bakanlık yetkililerine bir de alandan ders verme kararlılığıyla kendi evimiz olan bakanlığın önünde olacağız. Önümüzdeki süreçte kanun çekilmezse üretimden gelen gücümüzü kullanarak okullarımızda iş yerlerimizde ve grev sürecini de öreceğimizi buradan ilan etmek isterim."