Kanser hastalığına yakalanan İlksan üyelerinin maddi yardım ve asistan sağlık hizmetleri güvencesine alınması ve yine tüm İLKSAN üyesi eğitim çalışanlarının Ferdi Kazalara karşı sigortalanması teminatlarını içeren İLKSAN Kanser Sağlık Destek Yardımı 2023 yılı sigorta ihalesi, Kamu İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde e-ihale yöntemi ile yapıldı. 


İLKSAN Genel Müdürü Sn. Mintez ŞİMŞEK’in komisyon başkanlığında ve ilgili birim müdürlerinin iştiraki ile yapılan ihalede 28 Şubat 2023 – 28 Şubat 2024 dönemi Kanser Sağlık Desteği kapsamında kişi başına yapılacak maddi yardım miktarı ve yine aynı dönemde tüm İlksan üyelerini kapsayan ferdi kaza güvencesi miktarı kişi başına 30.000.-TL olarak belirlendi. 


İlksan tarafından eğitim çalışanlarına sağlanan sigorta teminatı kapsamında; 28 Şubat 2023 – 28 Şubat 2024 tarihleri arasında kendilerine Kanser teşhisi konulan eğitim çalışanlarına 30.000.-TL nakdi yardım ödenerek, asistan sağlık hizmetleri desteği sunulacak ve herhangi bir nedenle kazaya uğrayan üyelere de 30.000.-TL Ferdi Kaza Sigorta teminat ödemesi yapılacak. 


Ayrıca Kanser hastalığına yakalanan eğitim çalışanlarına sağlanan ücretsiz tıbbi destek hizmetleri 2023 yılında da devam ettirilecek ve bu kapsamda, uzman tıbbi danışmanlık, ücretsiz PET/CT Çekimi, ücretsiz Radyoterapi, ücretsiz MR-BT Görüntüleme ve ücretsiz Kemoterapi hizmetleri sunulmaya devam edilecektir.