Eğitim Bir-Sen mazerete bağlı yarıyıl yer değişikliği takviminin uzamasını talep etti.
İşte o açıklama…
Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, 2023 yılı yarıyıl tatili aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değişikliği işlemleri başvuru, tercih ve atama takviminin yarıyıl tatilini de kapsayacak şekilde uzatılmasını talep ettik.

Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan (652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 4. maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken ön başvurunun son günü itibarıyla sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayıp öğretmen kadrolarına atananlar dâhil olmak üzere) kadrolu öğretmenlerin 2023 yarıyıl tatili aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değişikliği işlemleri için duyuru yayımlanmıştır.

Duyuruya göre başvuru işlemleri 06.01.2023 tarihinde, tercihlerin alınması 16.01.2023 tarihinde, atamalar ise 18.01.2023 tarihinde tamamlanmış olacaktır. Ancak TBMM Başkanlığı’na sevk edilen ve bu ay içinde kanunlaşması beklenen kanun tasarısına göre halen 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ek 4. maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta olanlar, sözleşmeli hizmet sürelerine bakılmaksızın öğretmen kadrolarına atanacaklardır. Bahse konu öğretmenler, bu kanun tasarısıyla aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değişikliği işlemleri için başvuru hakkına da sahip olacaklardır.

Bu nedenle, 2023 yılı yarıyıl tatili aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı il içi ve iller arası yer değişikliği işlemleri başvuru, tercih ve atama takvimi, yarıyıl tatilini de kapsayacak şekilde uzatılmalıdır.