Maaşlı çalışan herkes istisnasız şuanda maaşlara gelecek zammı yakınen takip ediyor. Kış aylarının da gelmesiyle birlikte faturaların da yükü artıyor. 2023 Ocak ayıyla birlikte öğretmenlere yapılacak zam da merak konusu. 

Eğitim Bir Sen İstanbul Şube Başkanı Talat Yavuz, öğretmen maaşlarına konusuna ilişkin "EKİM 2022 MAAŞ DURUMU" isimli bir tablo paylaştı. Tabloda öğretmenlerin güncel durumda aldıkları maaşlar açıkça görülüyor. Tabloya uzman öğretmenlik gibi yeni kavramlarda eklenmiş durumda.

Eğitim Bir Sen İstanbul Şube Başkanı Talat Yavuz, kaleme aldığı yazısında, bu maaş tablosuna istinaden öğretmenler arasındaki maaş farklılıklarına da değindi. Okul müdürünün, öğretmeninden; şube müdürünün, okul müdüründen; ilçe müdürünün, şube müdüründen, daha az maaş verilmesinin sistemin sıkıntısının bir parçası olduğunu dile getirdi.

Söz konusu yukardaki tabloya göre yeni başlayan bir sözleşmeli öğretmen 13.471,62 TL maaş alırken, yine yeni başlayan sözleşmeli branş öğretmeni 13.533,49 lira maaş alıyor.

Milli Eğitim'de şube müdürünün, ilçe milli eğitim müdüründen daha fazla maaş alması ise dikkat çekti. Aynı şekilde bir çok kıyaslama yapıldığında yine aynı sonuçlar ortaya çıkıyor.

Öğretmenler arasındaki maaş dengesizliklerinin yanı sıra, sosyal medyadan açıklama yapan bazı öğretmenler listenin gerçeği yansıtmadığını, bu miktarları hiç hesaplarında görmediklerini iddia ediyorlar.

Eğitim Bir Sen İstanbul Şube Başkanı Talat Yavuz, ayrıca konuya ilişkin "Düzenlemeler adalet duygusu zedelemeyecek, çalışma barışını bozmayacak şekilde yapılır." dedi.