Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıfı öğrencileri uluslararası projede Portekiz ve Polonya’dan iki ayrı üniversiteden öğrencilerle online olarak bir araya geldi.İZMİR(İGFA)- Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'ndan 17, Portekiz ve Polonya’dan 82 öğrencinin katıldığı projenin koordinasyonunu ise Ege Üniversitesi adına İlkay Gökçe¸ Instituto Politécnico de Viseu adına Susana Amante ve Maria José Antunes ve University of Technology and Humanities in Radom adına Magdalena Dygala gerçekleştirdi.

Öğretim görevlisi İlkay Gökçe, “Stepping up Global Challenges II: Learning English While fighting the Outbreak of Covid-19” projesi ile Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokul öğrencilerini Portekiz ve Polonya’da iki ayrı üniversiteden öğrencilerle online olarak buluşturdu.

Öğrenciler hem ingilizce konuşarak özgüven kazandı hem de para ödülünü kazanmak için uluslararası ekip arkadaşlarıyla bilgi ve becerilerini paylaştı. Üç ülkedeki takım arkadaşlarıyla video konferans düzenleyen öğrenciler, yaptıklarını raporlaştırarak sundu. Öğretim Görevlisi İlkay Gökçe, "Birincilik ödülüne, hazırladıkları video ile Türkiye’den Zehra Ağır, Cansu Solak ve Aslı İlhan ve Polonyalı ve Portekizli ekip arkadaşları layık görülürken, ikincilik ödülünü Türkiye’den Harun Mısırlı, Emine Kocakurt ve Gizem Yardımoğlu Polonyalı ve Portekizli ekip arkadaşları ile elde etti" ifadelerini kullandı.