Aydın’ın Kuşadası ilçesinin açıklarında art arda depremler meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, ilk depremin boyutunu 4.8 olduğunu bildirirken ikincisinin 5.3 olduğunu açıkladı. Ege Denizi’nde meydana gelen deprem, başta Aydın olmak üzere İzmir ve Muğla’da hissedildi. Kandilli, ilk depremin derinliğinin 9.2 kilometre, ikinci depremin derinliğini de 9.2 kilometre olarak ölçtü.


Deprem sebebiyle hasara uğrayan bir bina

TUNÇ SOYER’DEN AÇIKLAMA
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de bir açıklama geldi. Twitter’dan bir paylaşım yapan Soyer, ilk tespitlere göre herhangi bir hasarın olmadığını belirtti.

Soyer, şu ifadeleri kullandı:

“Ege Denizi’nde meydana gelen ve şehrimizde hissedilen 4.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlk tespitlerimize göre herhangi bir hasar yok. Olası tüm olumsuzluklar için teyakkuzdayız.”

AFAD: OLUMSUZ BİR İHBAR YOK
AFAD, Twitter hesabından olumsuz bir ihbarın bulunmadığını açıkladı. Başkanlığın paylaşımı şöyle:

“Geçmiş olsun Aydın.

Kuşadası ilçesi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır.

Gelişmeleri takip ediyoruz.”

DEPREMLERİN ARDI ARKASI KESİLMİYOR!
Kandilli, derinliği 2.2 kilometre olan 3.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyururken kısa bir süre sonra derinliği 6.0 kilometre olan 3.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

EGE BEŞİK GİBİ SALLANIYOR!
Kandilli, saat 17.02’de derinliği 15 kilometre olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.