Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney, piyasada ilaç bulamama problemine karşı acil tedbir alınması gerektiğini vurgulayarak, piyasadaki ilaçların yaklaşık olarak 1/4'üne erişimin sağlanamadığını söyledi.
 
 
TEB Başkanı Üney, son dönemlerde artış göstererek süren ilaç yokluğuna dikkat çekmek amacıyla bir yazılı açıklamada bulundu.
 
 
 
Çocuk Hastaların Tedavilerinde Kullanılan Antibiyotiklere Erişim Sağlanamıyor
 
İlaç yoklukları maalesef ülkemizin en önemli gündem maddesini oluşturuyor. Daha önce kısa aralıklarla meydana gelen ilaç yoklukları artık daha da yoğun ve etkisini hissettirir bir hale dönüşmeye başladı. Kendilerine ulaşan bilgilere baktıklarında ise şu anda piyasadaki ilaçların yaklaşık olarak %25'ine erişim sağlanamadığını gördüklerini söyledi.
 
 
 
 
 
Eczane Kuyruklarının Sebebi Piyasada Erişilemeyen İlaçlar
Hastaların yaşadıkları mağduriyet, eczacıları da mağdur hale getiriyor. Artık öyle ki hastalar ilaçlarını sırf bulabilsinler diye eczacılar, canla başla gayret sarf ediyor. Nöbetlerdeki uzayan kuyrukların sebebi ise nöbetçi eczane sayıları değil de daha çok hareketlilerde hekimler tarafından yazılan ilaçların eczanelerde bulunamamasıdır.