Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi'nin Ali Kemal Erdem tarafından iNDEPENDENT Türkçe İnternet sayfasında Uzman öğretmenlik sınavı eğitimcileri böldü... Muşlu: Çalışma barışını bozacak; Selvi: Yüzyılın düzenlemesi başlığıyla yayınlana haberde " Ama hiçbir kriter koymadan da sadece hizmet yılı gözetilmek suretiyle uzman veya başöğretmen tanımlaması yapılması mevcut yasaya göre şu anda mümkün değil" ifadelerini EBS Genel Sekreteri Latif Selvi:10 yılını dolduran öğretmenin sınavsız uzman sayılması gerçekçi bir talep değil başlığıyla " siz değerli okurlarımıza aktarmıştık.

Bu haber sonrası Genel Sekreter Latif Selvi açıklamalarda bulunarak sözlerinin cımbızladığını söyleyerek manipilasyon yapıldığını ifade etmişti.

Bu tartışmalar sürürken  Öğretmenlik Meslek Kanunun görüşüldüğü MEB Komisyonunda söz alan Latif Selvi'nin TBMM tutanaklarına yansıyan konuşmasında sınav olmasın demediği sadece sınav olacaksa Başöğretmenlik için olmaması gerektiği ifade ettiği ve devamın da 70 baran puanın yüksek olduğunu ve 60'a çekilmesi gerektiğini ifade etmiş olduğunu gördük.

Sayın Genel Sekreter Kanun mecliste komisyonda tutanaklara yansıya yukardaki ifadeleri göz önünü alındığında ; Mevcut yasa çıkınca neden sınav olmasın demediniz de sonradan mevcut yasaya göre 10 yılını dolduran öğretmenin sınavsız uzman sayılması gerçekçi bir talep değil ifadesini kullanmasını siz değerli okurlarımıza bırakıyoruz.

İŞTE O TUTANAKIN İLGİLİ KISMI VE KONUŞMANIN TAMAMI

BAŞKAN EMRULLAH İŞLER – Teşekkür ediyorum Sayın Kayışoğlu. Şimdi sırasıyla sendikalarımıza söz veriyorum. Önce, EĞİTİM-BİR-SEN’den Latif Selvi. Buyurun. Beş dakika da size söz veriyorum.

EĞİTİM-BİR-SEN GENEL SEKRETERİ LATİF SELVİ – Sayın Başkan, değerli arkadaşlar; Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi’yle ilgili düzenlemeyi konuşmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.

Elbette ki Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bizatihi kendisi kıymetli ve içeriği itibarıyla da arzu ettiğimiz çerçevede gerçekleşmiş olsaydı, amacını gerçekleştirmiş olurdu diye değerlendiriyorum. Özellikle bazı noktalara dikkat çekmek istiyorum.

Başöğretmenlik sınavsız olabilir hatta -eğer sınav olacaksa, olmayacaksa sorun yok olacaksa başöğretmenlikte olmayabilir.

Ayrıca da doktora yapan arkadaşlarımız kesinlikle sınavdan muaf olduğu gibi süre beklemesinden de muaf olmalı.

Başöğretmenlikte süre beş yıla indirilebilir ve ayrıca da değerli arkadaşlar, Millî Eğitim Temel Kanunu’nda da belirtildiği gibi sınav 70 puandan… 60 puan olarak kariyer tanımlamasında ifade edilmiş, bunu tekrar 70’e çekmeye gerek yok, emsali bütün sınavlar da 60 puan üzerinden yapılıyor

Bu çerçevede, belli noktalara dikkat çektim, bir hususu da belirterek tamamlıyorum: 7315 sayılı Kanun zaten var, ayrıca buraya koymaya gerek yok ve bu hususta mülakat tartışmalarına da son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz, çünkü gereksiz bir polemik de üretiyor, birtakım mağduriyetlerden de söz ediliyor. Umarım bu hususlarda adım atılması mümkün olur.

Herkese teşekkür ediyorum.