Milli Eğitim Müdürü tarafınca okul yönetici ve öğretmenlerine gönderilen tehdit mesajı, MEB nezdinde uygulanan EBA uygulamalarının pratikteki yansımalarını bir defa daha gündeme getirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Mardin Mazıdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün EBA TV kullanılma seviyeleri üzerinden eğitimciler için yaptığı tehditvari açıklamaları sert bir üslupla eleştirdi. Mazıdağı’ndaki vatandaşların internet veya bilgisayar imkanını değerlendirmeden, öğretmenlerimizin gayretini hiçe sayarak, çalışanlara sert çıkışlar yapmanın, bir yöneticiye hiç yakışmadığını söyleyen Genel Başkan Geylan; "Haftalardır Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunuyor, bazı okul ve ilçe milli eğitim yöneticilerinin, online eğitim uygulamalarını adeta bir skor tabelasına dönüştürdüğünü, başarı ve başarısızlık kıstası şeklinde değerlendirdiklerini ve buna karşın önlem alınması gerektiğini söylüyoruz." dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, açıklamasında ayrıca milli eğitim kademelerinde görevli kimi yöneticilerin bu sorunlu anlayışlarından dolayı öğretmenlerimizin çeşitli baskı ve dayatmalara maruz bırakıldıklarını ve hatta ek ders ücretlerinde kesintiye gitmekle tehdit edildiklerini defalarca dile getirdiklerinin altını çizdi. Bu şekilde sağlıklı olmayan ve sorunlu bir yaklaşımın en yeni örneğine de Mardin Mazıdağı ilçesinde şahit olduklarını belirten Talip Geylan ilçe milli eğitim müdürünün bir eğitimciye hiç de yakışmayan bir tarzla bazı okul müdürleri üzerinden görevli öğretmenlerimize yönelik tehditkar bir üslupla çeşitli emirler yağdırdığını belirtti.

Asıl Problem Öğrencilerin Katılımında

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, asıl garip olan şeyin Mardin Mazıdağı İlçe Milli Eğitim Müdürünün, öğretmenlerin tamamına yakının EBA her türlü faaliyetinde görev almakla birlikte, asıl sorunun öğrencilerin bu uygulamalara katılımında olduğunu söyledi. Geylan, konuyla ilgili çeşitli istatistikleri de basına açıkladı:

Mardin - Mazıdağı ilçesinde EBA kullanım oranları:

Aktif olan öğretmen düzeyi: %84,31

Aktif olan öğrenci düzeyi: %15,51

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Mardin il genelindeki aktif öğretmen oranının %80,88 aktif öğrenci oranı ise %22,21 olduğunu sözlerine ekledi.

Bu veriler ışığında, Mazıdağı’ndaki vatandaşlarımızın internet veya bilgisayar erişim olanaklarını göz önüne almadan, öğretmenlerimizin çabalarını görmezden gelerek onlara çeşitli buyruklar yağdırmanın bir eğitim yöneticisine hiç yakışmadığını belirten Geylan,  benzer bir durumun ülkenin her noktasına yaşandığının da bilincine varılması gerektiği söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, açıklamalarını MEB yönetiminden beklentilerinin, büyük gayretlerle çocukların eğitim süreçlerine ilgi ve motivasyonlarını korumakla görevli öğretmenlerimizi idarecilerin bu gibi kaprislerinden korumak olduğunu vurgulayarak sonlandırdı.