Öğretmen EBA Puanları Ne İşe Yarayacak? EBA Puanları Nasıl Arttırılır?. Bu haberimizde mebpersonel.com olarak öğretmen ve öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinden çok sık kullandıkları MEB Eğitim Bilişim Ağı EBA puanları üzerine bir bilgilendirme haberi yayınlamak istedik. Bilindiği üzere EBA platformu üzerinden paylaşılan öğretmen içerikleri ve öğrenci katılımları EBA sisteminden puanla dönüt olarak veriliyor.

EBA puanı eğitim yılı başından eğitim yılı sonuna kadar ki süreçteki etkinliklerden alınan puanları kapsıyor. Sosyal medyadan gördüğümüz kadarıyla EBA puanları tartışma konusu oldu. Öğretmenler arasında da EBA puanları rekabet oluşturmuşa benziyor. EBA içeriklerinden büyük puanlar almak mümkündür. EBA'da sol taraftaki menülerde yer alan her içeriğe uygun paylaşımlar yaparsanız ve en önemlisi  öğrenci katılımını sağlarsanız büyük puanlar elde edersiniz. 

Bakanlık özellikle uzaktan eğitim sürecinden EBA puanlarını takip ediyor. EBA puanları aynı zamanda öğretmenlerin öğrencileri ile koronavirüs sürecindeki eğitim öğretim faaliyetlerinin ne denli yapıldığı hakkında bizlere fikir veriyor.

İşte EBA'da özellikle öğretmenler için yüksek puan kazandırma formülü

 

1-Her gün giriş yapma; ebaya giriş yaptığınız her gün için 1 puan verilir ve evet bu puan çok azdır ve bizi tatmin etmez.

2-Okuldaki tüm şubeleri kendinize ekleyin:bu çok işinize yarayacak.Gruplar-şube ekle sekmesinden okulunuzda olan tüm şubeleri kendinize ekleyin.

3-Raporlar:En çok puanı raporlar sekmesinden kazanacaksınız.Raporlara girin ve kendinize eklemiş olduğunuz okulun tüm şubelerinin çalışma raporlarını görüntüleyin.24 saatte bir her şube için 5 puan kazanırsınız.Ayrıca öğrencileri bireysel olarak incelerseniz her öğrenci için 1 puan kazanırsınız.

4-Çalışma Gönderme; ünitelerde yer alan çalışmaları sınıflarınıza gönderin.Her gönderdiğiniz çalışma için 4 puan alırsınız.

5-GrupKurma ve Çalışma gönderme:Peki az sınıfa giriyorum,çalışma göndererek fazla puan alamıyorum diyorsanız ne yapmalı?Grup oluşturacaksınız arkadaşlar.Örneğin 20 kişilik bir sınıfı her gruba 2 kişi koyarak 10 farklı grup oluşturacaksınız.Normalde 1 sınıfa gönderecek olduğunuz çalışmadan toplam 5 puan alacakken,1 sınıfı 10 gruba bölerek 10*5=50 puan kazanacaksınız.Gruplara gönderdiğiniz çalışmaları diğer öğretmen arkadaşlarınız göremez.

6-Çalışmayı Listeye ekleme:EBA da varolan çalışmaları listeye ekle deyip liste oluşturuyoruz.Oluşturduğumuz her liste için 4 puan

7-Öğrenci portfolyosuna katkı: Öğrencilerin portfolyosuna girip,öğretmen görüşleri sekmesinden öğrenci hakkında görüş bildiriyoruz.Her öğrenci için 2 puan kazanıyoruz.

8-Ders akışları;ders akışı sekmesinden soru oluşturabiliyoruz.Oluşturduğumuz her soru için 5 puan kazanıyoruz.

9-Mesleki Gelişim;Mesleki gelişim sekmesinden var olan gruplara katılıyoruz.Grupta yaptığımız her paylaşım için 4 puan alıyoruz.

Puanlarımızı yorum bölümünde paylaşalım bakalım öğretmenlerimiz ne durumda. Düşük puanlı öğretmenlere özel taktikler verilecektir.

NOT:Yeni gelen bir güncelleme ile artık EBA’da günlük kazanabileceğiniz puanlara bir üst limit getirilmiştir. Üst limitin kaç puan olduğu belirtilmemiştir.Bu limite ulaştığınızda artık daha fazla puan kazanamazsınız.Puanlar eğitim-öğretim dönemi sonunda sıfırlanır. Her eğitim-öğretim yılında kazanmış olduğunuz puanlar profilinizde listelenir.