MEB 2020 uzaktan eğitim çalışmalarına ara vermeden hizmet sunmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, EBA canlı ders uygulamasının kapsamını genişletiyor. Tüm dünya genelinde ve ülkemizde görülen koronavirüs salgını nedeniyle okullar tatil edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerinin derslerinin aksamaması için uzun süreden beri televizyon ve EBA üzerinden ders vererek öğrencilerin derslerinin aksamaması için yoğun çaba gösteriyor. Milli Eğitim Bakanlığı bir adım daha öteye giderek öğrencilere uzaktan eğitimle EBA Canlı ders uygulamasını başlattı. İlk olarak 8. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik hayata geçirilen uzaktan eğitim EBA canlı ders uygulaması, diğer sınıf düzeylerinde okuyan öğrenciler için de verilmeye başlandı. EBA canlı ders uygulaması, yayınlanan sınıf bazlı ders çizelgesine göre yapılacak. 

Eba Öğrenci girişi nasıl yapılır ?

E-okul EBA Girişi yapmak için öncelike www.eba.gov.tr adresine giriş yapılır. Sayfa açıldıktan sonra sağ üstteki öğrenci yazısına tıklanır.

Daha sonra EBA hesabı oluştur yazısına tıklanır. Buraya tıkladıktan sonra karşınıza gelen sayfadaki bilgileri doldurmanız gerekiyor.

Güvenlik kodu, TC kimlik numarası, öğrenci numarası ve nüfus cüzdanı seri numarası gibi bilgiler doldurulduktan sonra EBA için şifre oluşturulur. Bu şekilde E-okul EBA girişi yapılmış olur.

EBA'ya giriş yapmak için TIKLAYINIZ

Eba öğrenci girişi, yoğunluk yaşanmasın diye Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitim sisteminde sınıf bazlı program yayınladı.

Her sınıf düzeyindeki öğrenciler yayınlanan programdaki saatlere göre uzaktan eğitim sistemine giriş yapabilecekler.

Öğrenciler kendi saatleri dışında sisteme giriş yapamayacaklardır.

Öğrenci, veli ve öğretmeler, uzaktan eğitim sistemine yayınlanan sınıf bazlı programa göre sisteme giriş yapmaları gerekir.

EBA Canlı Ders Çizelgesi Yayımlandı. MEB eba.gov.tr üzerinden canlı online dersler tüm hızıyla program dahilinde sürüyor. Canlı derslerin içerikleri EBA üzerinden öğrencilerin hizmetine sunuldu. EBA canlı derslerin ders programları da derse girecek öğretmenlere okul yöneticileri tarafından bildiriliyor. 

EBA canlı ders çizelgesi güncellenmiş haliyle yeniden paylaşıma eba.gov.tr üzerinden sunuldu. Yeni ders programına göre ilkokullarda 3. ve 4. sınıflarda da canlı dersler verilecek.

İşte EBA canlı ders çizelgesi