EBA Öğrenci Girişi

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) sistemine giriş yaparken öğrenciler için birçok farklı seçenek bulunuyor. 

 EBA Öğrenci Giriş  1. 2. 3. 4. sınıf ( 29 MART 2020)Eğitim Bilişim Ağı (EBA), uzaktan eğitim sürecinin en önemli parçası olmaya devam ediyor. EBA TV üzerinden uzaktan eğitim derslerini takip eden öğrenciler, EBA uygulaması veya www.eba.gov.tr internet sitesi üzerinden de çeşitli eğitim içeriklerine ulaşabilmektedirler.

EBA'ya masaüstü veya mobil cihazınızdan girip menüyü tıklayın.

Karşınıza çıkan seçeneklerden "Öğrenci Girişi" bölümünü işaretleyin.

"EBA Hesabı Oluştur" linkini seçin.

Bilgilerinizi eksiksiz girin.

Açılan panelden kendiniz için şifre oluşturun.

Artık giriş yapabilirsiniz.

 EBA Öğrenci Giriş  1. 2. 3. 4. sınıf ( 29 MART 2020) Peki ilkokul öğrencileri (1. 2. 3. 4. sınıf) EBA'ya ne zaman giriş yapabilecekler?

MEB tarafından, EBA için kullanım çizelgesi oluşturuldu. Bu çizelgede hangi sınıfların, hangi gün ve saate EBA'ya girebilecekleri açıklandı.

Sınıf bazlı EBA zaman çizelgesine göre, ilkokul öğrencileri EBA'ya Pazar günleri giriş yapabilecekler. Pazar günü, tüm gün boyunca EBA öğrenci girişi açık olacak. Diğer günlerde EBA ilkokul öğrencilerine kapalı olacak.

1.2.3.4. Sııf öğrencilerine EBA.GOV.TR ADRESİ bugün açık olacak.

EBA Şifre Alma Ekranı

"EBA Giriş" ekranında Öğrenci → EBA adımını izleyin. Açılan ekranda yer alan “Şifremi Unuttum” linkine tıklayın ve TC Kimlik numaranızı eksiksiz girin. Buradan bir doğrulama yöntemi seçin.

E-Postayı seçtiysen:

Sisteme kaydettiğiniz e-posta adresini girin ve “Gönder” butonuna tıklayın (Sisteme kayıtlı e-posta adresiniz yoksa öğretmeninizden veya velinizden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden yardım alarak şifrenizi yeniden oluşturabilirsiniz).

E-Postanıza gelen doğrulama kodunu dikkatli bir şekilde girin ve “Gönder” butonuna basın. Buradan yeni şifrenizi belirleyin ve “Kaydet” butonuna tıklayın.

Cep telefonunu seçtiyseniz:

EBA sistemine kaydettiğiniz cep telefonu numarasını girin ve “Gönder” butonuna basın (Sisteme kayıtlı cep telefonu numaranız yoksa öğretmeninizden veya velinizden tek kullanımlık şifre edinerek ve “Öğrenci olarak EBA şifremi nasıl oluştururum” bölümünden destek alarak şifrenizi yeniden oluşturabilirsiniz).

Cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu girin ve “Gönder” butonuna basın. Bu ekranda yeni şifrenizi belirleyin ve “Kaydet” butonuna basın.

Okullara Dönüldüğünde Telafi Eğitimleri Yapılacak Mı?

Korona virüsü sebebiyle yapılmak zorunda kalınanu tatil bittiğinde okulların eğitim ve öğretime yeniden açılmasıyla birlikte hızlandırılmış telafi eğitimleri de aynı süratle başlayacak. Bu konuda Destekleme ve Yetiştirme Kursları oldukça aktif rol oynayacak. Öğrencilerin yıl sonunda ulaşması beklenen hedeflerin gerçekleşmesi için gerekirse hafta sonu ve yaz paketi de dahil olmak üzere her türlü telafi programı eksiksiz ve özenli bir biçimde görevli öğretmenler tarafından uygulanacak.

Şu an gerçekleştirilen uzaktan eğitimde ise herhangi bir sınav veya notlama yapılmayacak. Bu süreç tüm çocukların çalış demeden çalışacakları, ödev yap demeden kağıda kaleme sarılacakları, oku demeden okuyacakları, öz sorumluluklarıyla tanışacakları öneml bir süreç olacak.

Uzaktan eğitim sürecinde yayınlar temel derslerle başlayacak. Ülke çapında lise öğrencileri için tarih, coğrafya, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ve ayrıca imam hatip lisesi öğrencileri için diğer bazı temel dersler verilecek.

İlkokul ders programında; Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce'ye ilave olarak "Yetiştirme Programı" kapsamında Türkçe ve matematik dersleri yer alacak. Ortaokul seviyesinde ise; Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce ve imam hatip ortaokulu öğrencileri için de Arapça dersleri uzaktan eğitim kapsamında yayınlanacak dersler olarak Milli Eğitim Bakanlığınca belirlendi.

Okulların korona virüs sebebiyle tatil edilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve uygulanmaya konan uzaktan eğitimde dersler 20'şer dakikadan oluşacak ve her ders arasında 10'ar dakikalık etkinlik kuşakları ekrana getirilecek. Ayrıca ders saatlerini kaçıran ve pekiştirmek isteyen öğrenciler tekrarlarına ulaşarak yeniden izleme ve dinleme imkanına sahip olacak. Söz konusu tekrarlanan yayın akışı da yine eba.gov.tr ve TRT internet sitelerinden öğrenilebilecek.

CANLI İZLETRT EBA TV İlkokul 

CANLI İZLETRT EBA TV Ortaokul

CANLI İZLETRT EBA TV Lise

TRT EBA TV FREKANS BİLGİLERİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan EBA TV frekans bilgileri ve uydu alıcılarına göre hangi kanallarda yer aldıkları bilgileri şöyle…

HD Alış bilgileri: Alış frekansı :12.084 MHz, Polarizasyon : Yatay (H), Sembol oranı : 13.750, FEC : 2/3

SD Alış bilgileri: Alış frekansı :11.916 MHz, Polarizasyon : Dikey (V), Sembol oranı : 30.000, FEC : 3/4

EBA ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Öğrenciler, EBA'da iki şekilde şifre oluşturabiliyor. Birincisi, "eba.gov.tr"ye girildikten sonra, önce "öğrenci" butonuna sonra "EBA Hesabı Oluştur" butonuna tıklanarak veliye ya da öğretmene başvurmadan, güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası, öğrenci numarası ve nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı seri numaraları girilmesi yoluyla. Bunun için yapılacak işlem basamakları şöyle:

"- EBA Hesabı Oluştur butonuna tıkla.

- e-Okul bilgilerini girip "Giriş" butonuna bas

- EBA hesabın için yeni şifreni belirle.

- Kendinin ya da velinin e-posta adresini ve cep telefonu numarasını gir ve "Şifre Oluştur" butonuna tıkla.

- Girmiş olduğun cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu gir ve "Gönder" butonuna bas."
Adımlar, eksiksiz tamamladığında öğrenci EBA Giriş ekranına yönlendiriliyor. Bu ekranda T.C. kimlik numarası ve EBA hesabı için belirlenen yeni şifrenin ve güvenlik kodunun girilmesinden sonra

"Gönder" butonuna basıldığında "Ana Sayfa"ya ulaşılıyor.

İkincisi ise öğrencilerin, velisine ya da öğretmenlerinden birine başvurarak şifre oluşturması yoluyla olacak. Burada ise işlem basamakları sırayla şöyle:

" - EBA giriş ekranında T.C. kimlik numaranı ve velinden ya da öğretmeninden edindiğin tek kullanımlık şifreyi gir.

- Güvenlik kodunu gir ve "Gönder" butonuna tıkla.

- 'Veli Bilgileriyle Aktivasyon', 'e-Postayla Aktivasyon' ya da 'Cep Telefonuyla Aktivasyon' yöntemlerinden birini seç, istenen bilgileri gir. 

- Aktivasyon adımını geçtikten sonra açılan ekranda EBA hesabın için 'Yeni Şifreni Belirle' ve 'Kaydet'e tıkla."

Bu adımları eksiksiz tamamladıktan sonra öğrenci, EBA Giriş ekranına yönlendiriliyor. Bu ekranda T.C. kimlik numarası ve EBA hesabı için belirlenen yeni şifre ve güvenlik kodu girildikten sonra "Gönder" butonuna basıldığında "Ana Sayfa"ya ulaşılıyor.