EBA canlı ders uygulaması tüm hızıyla devam ediyor. Okulların Eylül ayına kadar açılmayacağı açıklanmış olsa da, EBA TV ders anlatımları ile EBA canlı ders uygulaması 19 Haziran tarihine kadar devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığından EBA canlı ders uygulamasını kullanan öğretmenlere bazı uyarı ve hatırlatmalar yapıldı.

İşte EBA Canlı Ders İle İlgili Öğretmenlere Yapılan Bilgilendirici Uyarılar:

Değerli Öğretmenimiz,

Öğrencilerinizle anlık etkileşimde bulunabileceğiniz EBA Canlı Ders’inize başlamadan önce aşağıdaki bilgileri lütfen dikkatlice okuyunuz;

• Canlı Dersinizi ilk defa yapıyorsanız lütfen Canlı Ders sayfasında yer alan “Canlı Ders Uygulaması”nı indirerek kurulumu tamamlayınız.

• Canlı Dersinize başlamadan önce ders sırasında kullanacağınız materyallerinizi hazırlamanız ders zamanını verimli kullanmanızı sağlayacaktır. 

• Canlı Ders yapacağınız cihazın kamera ve ses ayarlarını kontrol ediniz. 

• Öğrencilerin kameraları sizin onay vermeniz ile açılabilecektir fakat Canlı Ders boyunca öğrenci kameraları kapalı olmalı ve gerekmedikçe de açılmamalıdır.

• Canlı Dersiniz bir internet problemi nedeniyle sonlandığında derse katılmış tüm öğrencilerin dersten kopmaması için, güvenebileceğiniz bir öğrenciye yardımcı yönetici rolü verebilir, siz derse tekrar bağlanana kadar dersin bu öğrenci kontrolünde devam etmesini sağlayabilirsiniz.