Milli Eğitim Bakanlığı yeni hizmeti olan MEB Asistan’ı devreye soktu. Tanıtımı gerçekleştirilen asistan kullanıcılara daha kolay ve hızlı çözümler üretecek. İşte asistanla ilgili bazı detaylar…

MEB ASİSTAN NEDİR?

Yapay zeka altyapısıyla MEB Asitan öğrenme yolculuğunun bir parçası haline gelecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet adresine yönelen kişiler burada sayfanın sağ alt kısmında bulunan asistana tıkladıkları takdirde karşılarına soru ekranı çıkacak.

Bu ekrandan dilediği soruyu asistana yönelten kişiler yapay zeka seviyesiyle ilgili cevabı alacaklar. Örnek olarak “açık lise kayıtları nasıl yapılır?” sorusunu asistana yönelten bir kişi otomatik olarak kayıt yenileme işlemleri sayfasına yönlendirilecek.

Henüz yanıtı gerçekleşmemiş ya da yapay zekaya eklenmemiş sorular içinse MEB Asistan “üzgünüm öğrenmeye devam ediyorum ve bu konu öğrendiğim konular arasında bulunmuyor. Farklı şekilde ifade ederek tekrar deneyebilişiniz” yanıtını verecek.

7 gün 24 saat hizmete açık olacak asistan sayesinde kullanıcılar dilediği saatte MEB’in adresine girerek yanıtını merak ettikleri soruları sorabilecekler.