EBA puanlama sistemi durduruldu mu? EBA neden puan vermiyor? EBA  öğretmenlere yaptıkları her paylaşım için belirli standartlar da puanlar vermektedir. EBA öğretmen puanları öğretmenler arasında özellikle okul içinde büyük rekabet oluşturuyor. Peki EBA puanlama sistemi durduruldu mu? EBA puanlaması bu dönem için sonlandı mı? Bu haberimizde EBA puanlama sistemi üzerine önemli bilgileri siz öğretmenlerimiz için paylaşıyoruz.
 

Yapılan; proje, ödev ve raporlarla öğrencilere ve öğretmenlere puanlar veren sistemde bugünlerde birtakım sıkıntılar yaşanıyor. Her zamanki uygulamaları yapan öğretmenler ve öğrenciler, bazı gruplarda EBA’nın puan vermediğini, yaptıkları görevler karşılığında alınan puanların sisteme düşmediğini söylüyor. Peki, EBA neden puan vermiyor. Öğrenciler ve öğretmenler neler düşünüyor?

30 Mayıs akşamına kadar Eba'da mesleki gelişim gruplarında öğretmenler yaptıkları paylaşımlar beğeni alınca, yorum yapılınca , anketlerine oy kullanılınca, açtıkları tartışma konularına beğeni ve yorum yapılınca ve etkinliklerine Eba tarafından puan verilmekteydi. Ancak 31 Mayısa geçilen saatlerde Eba sadece belli çalışmalara puan verip özellikle öğretmenlerin en çok vakit geçirdiği gruplarda yapılan hiçbir çalışmaya puan vermemeye başladı. Daha önceleri de Eba'da yaşanan yoğunluk ve teknik sıkıntılardan dolayı puanlar daha sonra yükleniyordu. Ama bu defa öğretmenler yaptıkları çalışmalardani öğrenci raporlarından, sınav ve soru hazırlamaktan, çalışma göndermekten, sınav göndermekten puanları hemen yüklenirken gruplarda yapılan paylaşımlara hiçbir şekilde puan vermiyor. Bununla ilgili herhangi bir bilgi yok. Bu şekilde yapılmasının nedenini ve sebebini tüm öğretmenler merakla beklemektedir.

Şuan için sadece soru ve sınav hazırlama, öğrenci raporlarını kontrol etme vb gibi şeylere puan vermeye devam ediyor. Puanlama sistemini gelecekte nasıl olacağı ile ilgili herhangi bir bilgi yok