Bu sene yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte dönem sonu yaklaşırken e-okul karne notu öğrenmek isteyenler araştırma yapmaya başladı. Peki, karne notu nasıl öğrenilir? Karne notu ve devamsızlık sorgulama ekranı!

1.5 senelik aradan sonra yüz yüze eğitime geçen öğrenciler, dönem sonu yaklaşmasıyla birlikte devamsızlık ve karne notu öğrenmek için araştırma yapıyor. Velilerin de çocukları hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) nedir? Peki e-okul karne notları nasıl bakılır?

E-okul karne notu nasıl öğrenilir?

Bu konuda site kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrenciler; devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, ders programı, sözlü notları gibi bilgilere kolayca erişebilmektedir. Bu sistem aynı zamanda velilerin de öğrenciler hakkında bilgi edinmesine olanak tanıyor. E-karne görüntüleyebilmek için giriş yaptıktan sonra e-karne seçeneğini tıklamak yeterli olacak.

E-OKUL KARNE NOTLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

VBS nedir? Devamsızlık bilgisi nasıl sorgulanır?

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan resmi mobil uygulamadır. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından kullanılabilen bir okul yönetim bilgi sistemidir. Veliler ve öğrenciler E-okul sistemine giriş yaparak devamsızlık bilgisini sorgulayabilirler.

DEVAMSIZLIK BİLGİSİ SORGULAMA EKRANI

Ayşe Kara