Kahramanmaraş'ta 7,7 ve Gaziantep'te 6,4 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dördüncü seviye acil durum deprem alarmı verdiklerini açıklamıştı. Dünya Sağlık Örgütü ise Türkiye ve Suriye'nin kuzeybatı bölgelerinde etkili olan yıkıcı büyük depremin ardından en yüksek seviye olan '3. Seviye Acil Durum' ilan etti.

 3. Seviye Acil Durumu ne anlama geliyor?

3. Seviye Acil Durumu en yüksek acil durum olarak değerlendiriliyor. Bu durum DSÖ´nün kurum çapındaki varlıkların seferber edilmesi anlamına gelmektedir. 

DSÖ Avrupa Direktörü Dr. Kluge, dün gerçekleştirilen DSÖ Yönetim Kurulu'nda Türkiye ve Suriye'de yaşanan yıkıcı depremin ardından 3. Seviye Acil Durum ilan edildiğini belirtti ve ifadelerine şöyle devam etti:

"Hayat kurtarmak için dikkate değer bir müdahale operasyonu başlatan Türk yetkililerini takdir ediyorum. Muazzam bir dayanışma gösteren Üye Devletlere teşekkür ederim. Uluslararası toplumu desteğini artırmaya devam etmeye, Türkiye Hükümeti ve DSÖ ile tam koordinasyon sağlamaya davet ediyorum"