Dünya bankasının yayımladığı rapor "Çöküş ve Toparlanma: Kovid-19 İnsan Sermayesini Nasıl Aşındırdı ve Bu Konuda Ne Yapmalı?"başlığı çerçevesinde yayımlandı.Bu raporda gençler üzerine virüsün etkileri ele alındı.

Bu raporda etkiler genellike düşük ve orta gelirli ülkelerde gençlerin gelişimini ve eğitimini olumsuz etkileyerek hayatta ilerlemelerini durdurup üstüne gelecek kaygısıyla birlikte hayat endişelerini arttırdığına dikkat çekti.

Öğrencilerin virüsün etkisiyle gelecekle ilgili elde edebilecekleri kazançlar yüzde 10 oranla erime ihtimaliyle karşı karşıya.

Ayrıca bu salgın okul ve iş yerlerini de etkilediği için birçok sektörde hizmetleri aksattığı ve eğitimde de sıkıntılar ortaya çıkarttığı ele alındı.Okuryazarlık ve erken konuşma konularında yüzde 34'lük kayıp yaşanırken ,matematik alanında yüzde 29'luk kayıp yaşandı.

Ek olarak bu ülkelerde 1 milyar çocuk yaklaşık olarak 1 yıl yüz yüze eğitimden  mahrum kaldı.Yüz yüze eğitim yerine uygulanan uzaktan eğitimin de çok verimli olmayışı bu yaşanan eğitim kaybını daha çok artırdı ve öğrencilerin uzaktan eğitimde öğrendikleri bilgilerin kolay unutulduğu ortaya çıktı.

Bunların dışında raporda yer alan diğer bilgilere göre hayatı etkileyen covid-19 genç istihdamını da ciddi dereceden etkiledi.Bu çıkan salgın olmasaydı 40 milyon kişi iş sahibi olabilecekken virüsle beraber işsiz kalındı ve genç işsiz sayısı tavan yaptı.