6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük depremde yaklaşık 50 bin insan hayatını kaybetti. Deprem Türkiye'de 11 ilde yıkıma sebep olduğu gibi Suriye'nin kuzeyinde de büyük yıkıma sebep olmuştu. Depremin yarattığı yıkım hala kaldırılmaya devam ediyor. Deprem bölgesinden insanlar başka yerlere zorunlu olarak tahliye edildi. 250 binden fazla öğrenci 10 il dışındaki farklı illere giderek eğitim hayatlarında devam ediyor.

Durum buyken Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) öncülüğüde mart ayının son cumartesi gününde yapılacak olan Dünya Saati Etkinliği'nde iklim değişikliği dışında Kahranmaraş depremlerinde hayatını kaybeden insanlar da anılacak.

Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) Türkiye kolundan yapılan açıklamada  25 Mart Cumartesi saat 20.30-21.30 arası ışıklar söndürülerek depremde hayatını kaybedenler anılmış olacak.  WWF Türkiye bunun yanı sıra deprem bölgesinde Yeşil İyileşme adı ile bölgenin yeniden inşası için çağrıda bulunmuştu.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli bu yılki adı geçen etkinlikle ilgili şunu söyledi: "6 Şubat'ta adeta zaman durdu. Bir doğa olayı olan depremin afete dönüşmesinin yarattığı büyük tahribat ile ülkece yasa boğulduk. 16 yıldır dünyamızın geleceği için atılması gereken adımlara dikkati çekmek amacıyla bir saatliğine kapattığımız ışıkları, bu kez kayıplarımızı anmak için kapatacağız. Bu yıl Dünya Saati, bizim için ülke tarihimizin en sarsıcı depremlerinin kayıplarını anma saati" dedi.