Demokratik Sol Parti (DSP), bugün Cumhur İttifakı'nı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı sonrası istifalar gelmeye başladı.

DSP Genel Başkanı  Önder Aksakal bugün yaptığı açıklama ile seçimdeki pozisyonunu duyurdu. Aksakal:

"DSP doğru ve tutarlı olan bir partidir. DSP'nin bir devlet tecrübesi vardır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu seçimlerde desteklenmesi konusunda görüşümüzü paylaştık." dedi.

Bu karar sonrası DSP'de istifalar gelmeye başladı. DSP Genel Başkan yardımcısı Onur İste, DSP'nin kararından sonra istifa ettiğini duyurdu. Onur İste: "Sevgili dostlarım, ben hep olduğum yerdeyim. Bunun gereği olarak, bugün itibariyle, şimdiye kadar gururla yürüttüğüm DSP genel başkan yardımcılığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Saygısını ve sevgisini esirgemeyen herkese teşekkür ederim." diyerek istifa kararını açıkladı.

Maliye Bakanlığı Spekülasyonlar Hakkında Açıklama Yaptı: Dünya Bankası Fonları Amacına Uygun Kullanılıyor Maliye Bakanlığı Spekülasyonlar Hakkında Açıklama Yaptı: Dünya Bankası Fonları Amacına Uygun Kullanılıyor

Aynı şekilde DSP Genel Başkan yardımcısı Selçuk Karakülçe de istifa ettiğini duyurdu.

"Desteklemiyorum. Bu kararı tanımıyorum. Bu karar benim için yok hükmündedir"

Bir diğer DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova istifa kararını duyurdu. Dilara Tambova: "Partimizin! Bugün içinde bulunduğu durum nedeniyle; benim açımdan, doğrultu tutarlılığı taşımayacağı inancımdan dolayı; yaklaşık 5 dönemdir, büyük bir gurur ve özveriyle sürdürmüş olduğum DSP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden, istifa etmiş bulunmaktayım" diyerek istifasını duyurdu.

Tambova, istifa kararını şöyle temellendirdi: “Yaklaşık 5 dönem ve 12 yıldır çok büyük gurur ve özveriyle hem Parti Meclisi üyeliği görevini hem de genel başkan yardımcılığı görevini sürdürmekteyim. Benim için Ecevit'in kurduğu partide görev almak büyük bir onur olmakla beraber tarihi bir sorumluluktu. Zor koşullarda da görev yaptım. Benim için DSP'de görev almak siyaset ötesi bir durumdur. Gelinen nokta beni ziyadesiyle üzdü. Bunları yaşamayalım diye çok çaba sarf ettim. İnsanların çabası bir yere kadar. Bugünkü durumu görünce, kendi açımdan bu kararın benim durduğun yerde doğrultu tutarlılığı taşımayacağı düşüncesiyle istifa ettim”

Dilara Tambova, Cumhur İttifakı'na katılımı doğru bulmadığını belirterek "Genel başkanın Cumhur İttifakına katılacağımız yönünde beyanatını da doğru bulmadım. Desteklemiyorum. Bu kararı tanımıyorum. Bu karar benim için yok hükmündedir. Zira aylardan beri bu düşüncenin tamamen karşısında olmuş ve bu görüşlerimi partinin yetkili kurumlarında da açıkça beyan etmiştim.  Genel başkanın Parti Meclisi'ne onaylatmadan bu kararı alması ve kamuoyuyla paylaşmasını etik dışı buluyorum. Bu davranışından sonra da onunla aynı kurumda çalışamayacağıma kanaat getirdim ve istifa ettim.” dedi.