14 Mayıs'a adım adım gidilen bu günlerde seçimlere güçlü bir şekilde girmek isteyen ittifaklar, diğer siyasi partilerin desteğini almak için çalışmalarına devam ediyor.

Dün sabah saatlerinde sürpriz bir şekilde DSP Genel Başkanlığına ziyarette bulunan Binali Yıldırım ve Ömer Çelik Başkanlığındaki AK Parti heyeti, basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada DSP'ye ittifak teklifi sunduklarını açıkladı.

AK Parti'nin açıklamalarının ardından dün 16.00 sıralarında AK Parti Genel Merkezi'ne giden DSP lideri Aksakallı, 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti'ye destek vereceklerini açıkladı.

Cumhur İttifakı saflarına katılan DSP'nin aldığı bu karar parti içerisinde büyük bir gerileme neden oldu. DSP Genel Başkan yardımcılarından Onur İste ve Dilara Tambova partiden istifa ettiklerini duyurdu.

DSP neden Cumhur İttifakı dedi?

Murat Kurum: İstanbul İçin Raylı Sistem ve Depreme Hazırlık Önceliğimiz Murat Kurum: İstanbul İçin Raylı Sistem ve Depreme Hazırlık Önceliğimiz

Dün akşam CNN Türk'te Semiha Şahin'in sunduğu Akıl Çemberi programında sorulara yanıt veren DSP lideri Önder Aksakalı, Cumhur İttifakı'na neden 'evet' dediklerini ş sözlerle açıkladı:

''DSP örgütlerinin beklentisi doğrultusunda bir karar vermiş olduk biz. Genel Başkan Yardımcısı olan arkadaşlarımız CHP ile görüşülebileceği hayaline kapıldılar ama bu olmadı." 

Önder Aksakallı, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bir teklif gelip gelmediği sorusuna da, "CHP'nin Millet İttifakı'nı kurduğu tarihten beri DSP'ye herhangi bir teklifi olmamıştır." yanıtını verdi.