Takvimin ilan edilmesinin ardından seçimlere daha güçlü bir şekilde girmek isteyen ittifaklar, saflarını sıkılaştırmak için siyasi partilerle birlikte hareket etme eylem planını devreye aldı. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde AK Parti heyetinin Binali Yıldırım Başkanlığında DSP'ye yaptığı ziyaret karşılıksız kalmadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin O Raporuna Sert Tepki! Kendi Siciline Baksın Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin O Raporuna Sert Tepki! Kendi Siciline Baksın

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'na destek vereceklerini açıklayan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal,Haber Global'de katıldığı canlı yayında çok konuşulacak ifadeler kullandı.

Önder Aksakal, Deniz Gezmiş ve arkadaşları ile ilgili dikkat çeken şu açıklamada bulundu:

''Deniz Gezmiş'ler de tam bağımsızlık için mücadele etti. Onlar bugün olsaydı, Erdoğan'a oy verirdi, onlar da ABD karşıtıydı. Ecevit yaşasaydı Cumhur İttifakı'nda olurdu. İnsanlar ölüyor ama fikirler ayakta. O fikirler doğrultusunda bugün kime ne oy vereceğini biliyoruz"

''Bize bir teklif de gelmedi''

2'Biliyorsunuz Altılı Masa denen yapı bir yıldan önce oluşturuldu. Onlar 6 partili ve bazı beklentiler dahilinde bir partinin daha katılımıyla, DSP ve diğer bazı partileri görmek istemediler, bize bir teklif de gelmedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde destekleme kararı alınması ile ittifak farklı şeyler. DSP artık Cumhurbaşkanı adayı çıkarmalı.''