Dünya, Covid-19 ve Maymun Çiçeği salgınlarıyla mücadele ederken Hindistan’dan yeni bir salgın alarmı geldi. Domates gribi olarak bilinen hastalığın, çocuklar arasında yayıldığı ve şimdiye kadar beş yaşın altındaki onlarca çocuğu etkilediği öğrenildi.

Domates gribi olarak bilinen hastalığın, ilk olarak bu yıl Mayıs ayında tespit edildiği ve şimdiye kadar beş yaşın altındaki 82 çocuğun hastalığa yakalandığı belirtildi.

DOMATES GRİBİ NEDİR?
Adını deride oluşan kırmızı kabarcıklardan alan domates gribi, aynı zamanda yüksek ateş, kızarıklık ve yoğun eklem ağrılarına da neden oluyor. Şimdiye kadar, Hindistan’ın Kerala eyaletinin Kollam bölgesi ve yakınlardaki Anchal, Aryankavu ve Neduvathur ile sınırlı kaldı ve yetkililer yayılmamasını sağlamak için tedbirler aldı.

BELİRTİLERİ NELERDİR?
Domates gribinin en belirgin belirtisinin ciltte gözüken büyük kırmızı kabarcıklar olduğu belirtildi. Diğer belirtilerinin ise yüksek ateş, yorgunluk, vücut ağrıları ve şiddetli eklem ağrıları olduğu bildirildi. Ölümcül olmayan domates gribinin herhangi bir aşısı veya tedavisinin bulunmadığı biliniyor. Uzmanlar Domates gribi virüsüne karşı en etkili tedavinin bol sıvı almak ve istirahat etmek olduğunu belirtiyor.

NASIL BULAŞIR?
Hindistan’dan gelen bilgilere göre domates gribi hastalığının çok bulaşıcı olduğu belirtiliyor, teyit edilmiş vakalarla temas halinde olanlar, bir hafta tecrit ediliyor.