AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan basın toplantısında dolar ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu.

Dolar'ın alış ve satış arasındaki farkın 1 lira olması hakkında Numan Kurtulmuş: “Bunların hepsi takip ediliyor. Özellikle Merkez Bankası (TCMB), kamu bankalarımız takip ediyor. İşte tam da bu algının vermesi beklenen olumsuz sonuçlar bunlar. Seçim dönemindeki bu mücadeleyi fırsat bilenler böyle birtakım algılar oluşturmaya çalışıyorlar. Bunlara asla itibar edilmemesi gerekiyor.” diye konuştu.

Türkiye, Elektrikli Otomobil Satışlarında AB'deki İlk 5'i Zorluyor Türkiye, Elektrikli Otomobil Satışlarında AB'deki İlk 5'i Zorluyor

dolar(4)

Dolar'ın 30 lira olacağı ile ilgili iddialar ile ilgili "Bunun tamamıyla bir spekülasyon olduğunu ayan beyan, açık seçik ifade ediyorum. Hiçbir ekonomik rasyonaliteyle ifade edilemeyeceğini, gerçek dışı olduğunu, böyle olmasını dileyenlerin oluşturduğu bir algıdan ibaret olduğunu açıkça ifade ediyorum. Türkiye’de ekonomi kendi normal seyri içerisinde gidiyor ve bu tür spekülasyonlarla inşallah karşı karşıya kalmayacaktır. Kamu yönetimi bütün kurum ve kuruluşlarıyla olası risklere karşı hazırdır, tedbirlerini almaya muktedirdir.”  diyerek iddiaları reddeti.