Aralık ayının sonlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ekonomik sistemi açıklamasıyla bir günde yüzde 40'tan fazla değer kaybeden dolar ve altının fiyatının çakılacağını henüz piyasalar açıkken saatler öncesinden tahmin eden Ekonomist İslam Memiş, dolar ve altınla ilgili yeni tahminlerde bulundu.

İslam Memiş 2022 yılının çok dalgalı geçeceğini ifade ederken, herhangi bir parite üzerinde al/sat yapanların batacaklarını da sözlerine ekledi.

İşte İslam Memiş'in 2022 yılı için yatırımcılara can alıcı uyarıları...

- Herkes ABD Merkez Bankası FED’in 25 Ocak’ta açıklayacağı faiz kararına kilitlenmiş durumda… Kimse o tarihe kadar pozisyon almak istemiyor… 25 Ocak’ta FED faiz kararını açıklayacak ve sahneye FED Başkanı Powel çıkacak… Herkes ona göre pozisyon alacak…

- 25 Ocak akşamı büyük bir dolar pozisyonu mu alacak veya kripto paralarda yeni piyasalar çöküş mü yaşayacak yoksa altın mı yükselecek? - Neler olabilir?..

- 2022 yılı için çok dalgalı bir piyasaya yatırım yapıp pozisyon alın…

- Küçük yatırımcı kendini bu dalgalanmadan nasıl koruyabilir…

- Mutlaka herkesin 4 farklı üründen sepet yapması gerekiyor…

- Bu sepetin içinde TL olabilir, dolar olabilir, kripto para olabilir, altın olabilir…

- Sepetinde çeşitlilik yapmayan, uzun vadeli yatırım yapmayan herkes zarar edecek…

- Öyle bir zarar edecekler ki akla hayale gelmeyen batışlar görebiliriz…

- Bizim kültürümüzde şöyle bir şey var: Ben döviz aldım yattım, alım satım yapar kazanırım… Ben altın veya gümüş aldım ya da kripto paraya girdim, alırım satarım para kazanırım…

- Net konuşuyorum; Bu düşünceye sahip oyanlar 2022 yılında batacak… Ancak “ben gelenekçiyim, ne alırsam alayım uzun vadeli alırım’ diyenler kazanacak.

- Kısa vadede “alım satım yaparım para kazanırım” diyenler batacak ve çok ciddi enkazlar oluşturacak…