6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık büyük iki depremde binlerce vatandaşımız vefat etti, binlercesi de evinden oldu. Kahranmaraş merkezli depremde yıkıma uğrayan illerden birisi de Gaziantep ve ilçeleri oldu.

Nurdağı ve İslahiye ilçelerinin neredeyse tamamı enkaza döndü ya da bulunan binalar hasar aldı.

Nurdağı ilçesi sakini Osman Enes Baştürk'ün hazin hikayesini aktaracağız.

Osman Enes Baştürk 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin olduğu günün sabah saatlerinde Gaziantep'te dünyaya gelmişti. 

Osman Enes Baştürk bu yıl 24 yaşına basacaktı.  Büyük Gölcük depreminde dünyaya gözünü açan Osman Enes Baştürk, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik büyük deprem ile Nurdağı'ndaki evinde enkaz altında kalarak dünyaya gözlerini yumdu.

Osman Enes Baştürk deprem anında gece Nurdağ'ındaki evindeydi. Deprem olduğu sırada aynı odada kalan abi ve kardeş depreme birlikte yakalandı. Osmani deprem anında bayılan kardeşine kendisini siper etti. Bina yıkıldığında uyanan kardeşi, abisini üstünde gördü. Annesi de deprem anında uyanıp çocuklarını korumak için odalarına giderken üstüne duvar yıkılarak mahsur kaldı. Bina yıkıldıktan sonra annesinin Osman'ın kardeşine abisinin canlı olup olmadığına bakmasını istediğinde hayatını kaybettiğini fark etti.

Annesinin ifadesi şöyle: "Oğlum Osman Enes, 1999 yılında meydana gelen Gölcük depremi sırasında Gaziantep'te doğdu. 2023'te Nurdağı'nda depremde hayatını kaybetti. Yiğit ve dağ gibiydi, aslan parçasıydı oğlum. Oğlumu dağlar taşlar deviremezdi. Öyle pehlivan gibiydi. Kuldan gelmedi, Allah'tan geldi. Osman Enes güçlü, kardeşini kurtarır dedim. Oğlum kardeşine kendisini siper etmiş ama kendisini kurtaramamış. Elini omzuna atmış. Küçük oğlum enkazın altından çıktı ama o çıkamadı. Osman Enes doğduğu gece ameliyattan çıktığımda hastanede jeneratörler çalışıyordu, 'Bunlar niye çalışıyor?' diye sorduğumda 'İstanbul'da deprem olmuş.' demişlerdi. O depremde doğdu, bu depremde hayatını kaybetti. İçim yanıyor."  diyerek duygularını ifade etti.

Deprem anında Osman Enes Baştürk'ün müdahalesi ile kendisini koruyabilen kardeş Emirhan Baştürk de depren anını şöyle anlatıyor: "Deprem olunca birbirimize sarıldık. O sırada 1-2 dakikalığına bayılmışım. Binanın yıkılma sesini duydum. Bina komple çöktü. Ağabeyim dibimde ölü şekilde. Babamın sesi dışarıdan, annemin sesi içeriden geliyordu. Anneme seslendim, bana cevap verdi. Annem bana 'Ağabeyin nasıl?' dedi, ben de 'Ondan ses gelmiyor.' dedim. 'Çimdikle' dedi çimdikledim ama tepki vermedi. Elini oynattım ama boşa sallanıyordu. Ağabeyim deprem anında kendini bana siper etti." diyerek yaşananları anlattı.

Baba Mehmet Baştürk de depreme yakalandıkları eve, depremden 3 gün önce taşındığını belirterek binadan ailesinin kurtulmasının akrabalarının yardıma gelmesi ile olduğunu belirtti.