Filyos Limanı'ndaki sondaj çalışmaları, Türkiye'nin enerjideki bağımlılıktan kurtulma yolunda önemli bir adım olmaya devam ediyor. Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın evlere ulaştırılması çalışmaları tamamlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ücretsiz doğalgaz müjdesi verildi.

1 ay boyunca evlerde kullanılan doğalgaz ücretsiz olacak ve ilk faturaların geldiği şu günlerde sosyal medyada paylaşılan görüntülerde vatandaşların faturalarında 0 (sıfır) TL detayı yer aldı. Devlet tarafından ödenen faturalarda "Bu faturanıza esas tutar, Cumhurbaşkanlığı Düzenlemeleri çerçevesinde Devlet tarafından karşılanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İşçiye, emekliye yok vekile var! Milletvekilleri 43 bin TL zam alacak İşçiye, emekliye yok vekile var! Milletvekilleri 43 bin TL zam alacak

Ücretsiz doğalgaz uygulaması, konutlara 24 Nisan ile 31 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak ve ayrıca 1 Mayıs 2024 tarihine kadar aylık doğalgaz tüketimlerinde 25 metreküpe kadar olan tüketimler için doğalgaz bedeli alınmayacak.