Depremin vurduğu bölgelerde afet bölgesi ilan edilmesinden sonra ,10 ilde elektrik, su ve doğalgaz faturalarının 3 ay erteleneceği açıklanmasına rağmen abonelere faturalar zamlı şekilde adreslerine yollandı.

Daha depremin travmasını atlatamayan yurttaşlar birde adreslerine gelen zamlı faturalarla travma geçirmelerine sebep oldu.

Bu da yetmezmiş gibi elektrik birim fiyatı da son kesilen faturalara zamlı olarak yansıtıldı. Son endeksi 24 Şubat günü okuyan DEDAŞ, vatandaşa gönderdiği zamlı faturanın da son ödeme tarihini de 6 Mart 2023 olarak belirledi.

Birim fiyatını da depremzedeye zamlı yansıtan DEDAŞ, bir önceki dönem faturanın bin 554.378 lira iken, birim fiyatına yapılan zamla son kesimi yapılan fatura bin 566.703 TL olarak gösterildi.

Sonuç olarak; Deprem travması geçiren depremzedelerin bakanlık tarafından afad bölgesi ilan edilip faturaları 3 ay erteleme kararını hiçe sayıp abonelere zamlı tarifeden fatura yollamaları hem bakanlık kararlarını hiçe saydıkları hemde vicdanlarının karardığı izlenimini veriyor.