Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 hac kura takvimini henüz açıklamadı. Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, daha önce konuyla ilgili açıklamasında Ocak ayında protokolün imzalanacağını söylemişti. Kontenjan ve diğer hac işlemleriyle ilgili tüm detaylar protokolde netlik kazanacak. 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac kuraları sonucunda kesin kayıt hakkı kazanan vatandaşların e-Devlet şifreleri ile sorgulamalarını yapabileceğini de aktardı. Bunun için www.turkiye.gov.tr/diyanet-isleri-hac-ve-umre-arsiv-sorgulama adresinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Hac kuraları kapsamında kesin kayıt hakkı kazanan vatandaşlar bu adres üzerinden ‘Hac Kesin Kayıt Belgesi’ alarak bu belgeler ile il müftülükleri veya acenteler üzerinden kayıt işlemlerini yapabilirler.

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, 2022 yılı hac ibadeti için 65 yaş üstü engeline takılan vatandaşların haklarının baki olduğunu ve 65 yaş sınırı ne zaman kaldırılırsa o zaman tekrar hak tanınacağını belirtmişti. 

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş açıklama geldi ....

Elhamdülillah

Beytullah’tan milletimize selam gönderiyorum. Hamdolsun Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü.

Dolayısıyla bu yıl 65 yaş üstü dahil, 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız İnşallah. Milletimize hayırlı, mübarek olsun.