Türkiye'nin birçok bölgesinde kurak geçen ocak ayının ardından devam eden kar yağışları, Valilik tarafından önemli bir uyarıyla devam ediyor.

Özellikle hafta sonu için yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, ülkenin birçok bölgesi parçalı ve çok bulutlu olacak, ancak Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Giresun, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevreleri yağışlı olacak.

Yağışlar Marmara'nın kuzeydoğusu, Kıyı Ege, Akdeniz kıyıları ve Orta Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Gece saatlerinden sonra Hatay çevreleri ve Adana, Mersin kıyı kesimlerinde kuvvetli olacak. İstanbul'da ise pazar günü çok şiddetli kar fırtınası bekleniyor.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen İstanbulluları evlerinde kalmaya çağırdı ve hafta sonu için kar yağışı uyarısı yaptı.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü, Erzurum'da kuvvetli kar yağışının devam edeceğini açıkladı ve ulaşımda aksamalar, buzlanma, çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarla tipi gibi durumlarda tedbirli olunması çağrısı yapıldı.