Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından verilen talimat doğrultusunda milyonlarca sigortalı çalışanı ilgilendiren kanun resmi gazetede yayımlandı. Sigortalı çalışanlara 1000 tl’ye kadar elektrik ve doğalgaz yardımı yapılacak. Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. 

İlgili kanunun resmi gazetede yayımlanmasının ardından doğalgaz yardımı ödemelerinin ne zamana kadar yapılacağı merak konusu oldu. Hükümet yetkilileri tarafından verilern bilgilere göre Haziran ayına kadar sigortalı çalışan tüm vatandaşlar doğalgaz ve elektrik yardımı ödemelerini alabilecek. 

Seçimler öncesinde bir çok alanda vatandaşların taleplerini karşılamaya çalışan Ak Parti hükümetinden bir hamle de sigortalı çalışanlar için geldi. Söz konusu kanun teklifi resmi gazetede yayınlanmasıyla birlikte milyonlarca sigortalı çalışan için sevindiren haber geldi. Söz konusu yasa doğrultusunda sigortalı çalışanlara Haziran ayına kadar her ay 1000 tl doğalgaz ve elektrik ödemesi yapılacak. 
 
Resmi gazetede yayınlanan kanunun kapsamı şu şekilde:
“Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren işverenler tarafından çalışanlara doğalgaz ,elektirk ve diğer ısınma giderlerine karşılık olarak 30/06/2023 tarihine kadar mevcut ücretlerine yani prime esas ücretlerine ek olarak yapılan aylık 1000 türk lirasını aşmayan ödemeler,31/05/2006 tarih ve 5510 sayılı Sosyal sigortalar ve Genel Sağlık sigortası kapsamına göre prime esas kazanca dahil edilemez. “